Всесвітня федерація бадмінтону допустила росіян і білорусів до участі у міжнародних змаганнях

Всесвітня федерація бадмінтону допустила росіян і білорусів до участі у міжнародних змаганнях

Укрінформ
Вони виступатимуть під нейтральним прапором.

Всесвітня федерація бадмінтону дозволила спортсменам із Росії та Білорусі брати участь у міжнародних змаганнях як індивідуальним нейтральним спортсменам, починаючи з 26 лютого 2024 року, передає Укрінформ.

Рада BWF проголосувала за затвердження нормативної бази, яка дозволяє спортсменам з російськими та білоруськими паспортами брати участь у змаганнях під нейтральним прапором.

Для проведення належної перевірки та ретельного вивчення всіх умов повернення буде створено комісію з визначення вимог до спортсменів. Згодом BWF здійснюватиме контроль за поведінкою індивідуальних нейтральних спортсменів та спостерігатиме за дотриманням ними цих умов.

У вересні спортсмени почнуть подавати заявки на відповідність вимогам, після чого почнеться процес перевірки. Після цього схвалені спортсмени підлягатимуть жорсткій перевірці на допінг. Повернутися до участі у змаганнях спортсмени зможуть в лютому 2024 року.

Читайте також: Стала відома заявка збірної України на чемпіонат світу з бадмінтону у Данії

Якщо поведінка окремого спортсмена порушуватиме критерії прийнятності, які використовуються для повернення, BWF залишає за собою право ще раз переглянути його статус.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-