Європейські ігри: прапороносець збірної України Павлова встановила рекорд

Європейські ігри: прапороносець збірної України Павлова встановила рекорд

Укрінформ
23 червня в кваліфікації класичного лука серед жінок спортсменка з Нової Каховки Анастасія Павлова набрала 681 очко та побила рекорд Євроігор-2023 у Кракові. 

Попереднє досягнення (666 очок) належало Габі Шлоссер з Нідерландів і було встановлено 2019 року у Мінську, передає Укрінформ.

Тепер Павлова, яка була прапороносцем збірної України на церемонії відкриття Ігор, отримає офіційне посвідчення рекордсменки. Якк підкреслили в тренерському штабі нашої команди, головне тут - потужний результат на рівні чоловіків, який має надати Анастасії більше впевненості. Після Європейських ігор на лучників очікує чемпіонат світу, де будуть розігрувати ліцензії на Олімпіаду-2024 у Парижі.

«Вона й сама відчула у собі сили, і потягне за собою ще й колег по команді, які, на жаль, не завоювали ліцензію на Ігри в Кракові, хоча, на мій погляд, вони б тут дуже добре себе почували», - розповів головний тренер збірної Олег Осипенко.

Читайте також: ІІІ Європейські ігри: головна спортивна подія літа

У Польщі Анастасія зовсім трохи не дотягнулася до рекорду Європи німкені Лізи Унрух - 684 очки. Втім, змагання зі стрільби з лука у Кракові тривають. 

Фото: noc-ukr.org.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-