Кравцов - рекордсмен баскетбольної збірної України за кількістю матчів

Кравцов - рекордсмен баскетбольної збірної України за кількістю матчів

Укрінформ
15 липня чоловіча збірна України розпочне підготовку до пре-кваліфікації Олімпійських ігор. Команда збереться в Ризі, де під керівництвом нового головного тренера Віталія Степановського. 

Напередодні насиченого періоду збірної України пресслужба ФБУ оновила персональну статистику офіційних матчів національної команди, передає Укрінформ. 

У рейтингу збірної України за кількістю проведених матчів впевнено лідирує В'ячеслав Кравцов, який перший поєдинок у майці національної команди провів ще 16 вересня 2006 року проти Польщі, а нині в його активі 78 ігор.

Кравцов на 11 матчів випереджає Олександра Липового, який дебютував у збірній України 1 вересня 2011 проти Словенії на Євробаскеті, і наразі провів 67 матчів.

Кравцов і Липовий продовжують свої ігрові кар’єри і можна не сумніватись, що у разі виклику з'являться у збірній. В'ячеслав дуже допоміг у листопаді у відборі на ЧС-2023, а Олександр, який на жаль пропустив Євробаскет-2022, зіграв важливу роль у листопаді минулого року та лютому нинішнього.

Замикає трійку найдосвідченіших гравців збірної України Денис Лукашов, який завдяки двом матчам у лютому проти Нідерландів та Італії обійшов Максима Звонова і увійшов до ТОП-3 рейтингу.

Читайте також: Баскетболісти збірної України зіграють контрольний матч зі шведами

Лідери збірної України за кількістю проведених матчів:

1. В'ячеслав Кравцов - 78

2. Олександр Липовий - 67

3. Денис Лукашов - 60

4. Максим Звонов - 59

5. Сергій Ліщук - 50

6-7. Олександр Окунський - 47

Максим Корнієнко - 47

8. Олександр Мішула - 44

Сергій Гладир - 44

10-12. Дмитро Забірченко - 42

Леонід Яйло - 42

В'ячеслав Бобров - 42. 

Фото: fbu.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-