Ребров стартує: часу на адаптацію немає

Ребров стартує: часу на адаптацію немає

Укрінформ
Сьогодні, 12 квітня, національна збірна України з футболу зіграє товариську гру проти Німеччини.

Тисячний поєдинок бундестім стане першим для Сергія Реброва на чолі «синьо-жовтих». Товариська гра буде підготовкою до важливих матчів відбору на чемпіонат Європи проти Північної Македонії й Мальти. Тому награвати склад потрібно саме сьогодні. Хто з гравців повинен отримати свій шанс сьогодні й чому українцям варто чіплятися за перемогу, читайте в матеріалі від Укрінформу.

Перший матч без тиску

Епопея з призначення Сергія Реброва тривала більше як рік. Головною перепоною до приходу Реброва був контракт, точніше сума відступних в ньому, з «Аль-Айном». Штучно створений ажіотаж над призначенням Реброва наклав би на тренера додатковий тиск. Але, на відміну від Руслана Ротаня, перший матч Сергія Станіславовича буде товариським.

«Може, це ви мене чекали два роки. Я чув про зацікавленість від збірної України, але мав контракт з («Аль-Айном», - ред]. Він закінчився, і я маю можливість вирішувати свою долю. Коли в мене немає контракту, можу підписати (угоду) зі збірною України», - різко відповів журналістам Ребров на першій пресконференції після свого призначення. Хоча претензії він мав би предʼявляти Українській асоціації футболу. 

Хоч Сергій Станіславович і матиме одну товариську гру перед поєдинками кваліфікації, часу на адаптацію не буде. А нові ідеї, очевидно, впроваджувати доведеться.

В заявці без сюрпризів: Ванат має отримати шанс

Сергій Станіславович вніс до заявки 23 футболістів. Варто одразу зауважити, що до лав збірної повернулися Ілля Забарний і Юхим Конопля. Перший оговтався від травми, через яку довелося відкласти дебют за «Борнмут», а другому вочевидь пробачили мікротравму перед Англією.

Окрім того, у збірну вперше приїхав Владислав Ванат. Футболіст був світлою плямою, чи краще променем надії сучасного «Динамо». Судячи з усього, своє місце в головній команді він заслужив. Єдиним конкурентом на позицію «девʼятки» у молодого форварда киян буде Довбик. Артем став найкращим бомбардиром УПЛ за підсумками сезону, відзначившись 24 рази. 

Враховуючи товариський характер матчу, Ребров мав би перевірити ігрові якості Ваната: йому мали б дістатися щонайменше 15 хвилин. Ще один якісний нападник Назарій Русин споглядатиме за поєдинком з трибун «Везерштадіону».  Ще нещодавно основний форвард «синьо-жовтих» Роман Яремчук вболіватиме за команду в Бельгії, де продовжить відновлюватися після пошкодження.

Швидше за все, свої сили проти німців випробують Пихальонок і Судаков. Для Мудрика натомість цей матч - це шанс нагадати про себе. 

Про товариський характер матчу говорив і коуч збірної України Сергій Ребров на пресконференції. 

«Насамперед дуже важливо підготуватися до офіційних поєдинків. Для України в будь-якій грі стоїть питання результату. Але ми не маємо багато часу, тож будемо розглядати цю зустріч як підготовку до офіційних матчів», - зауважив головний тренер.

Шанс на реабілітацію перед вболівальниками

Попри відсутність турнірного значення, цей матч є важливим іміджевим випробуванням. Ще декілька років тому збірна України зарекомендувала себе грозою грандів. За часів Шевченка-тренера наша команда перемагала Іспанію і Португалію, давала бій Нідерландам. Зараз - ідеальний час згадати минуле і реабілітуватися після розгрому (0:4) від Англії.

Матч проти Німеччини - це прекрасна можливість реабілітуватися перед вболівальниками за поразку в попередньому поєдинку, за невихід на катарський Мундіаль. Щобільше, можлива перемога допоможе підійти до кваліфікації на чемпіонат Європи у гарному гуморі. 

«Ми всі віримо в те, що зможемо кваліфікуватися (на Євро-2024 - ред.) Ми маємо дуже важку групу, ми вже розпочали виступ у ній. Знову ж таки, важливо, що ми представляємо Україну в Європі. Дуже важливо концентруватися на кожному матчі, намагатися в кожній грі брати очки, рухатися крок за кроком», - зауважив Ребров.

Чергове випробування для Ярмоленка

Неодноразово списаний, але так само якісний і результативний форвард «Аль Айну» Андрій Ярмоленко отримає прекрасну можливість засмутити своїх критиків. Хоч капітан збірної і пішов на пониження в класі, перейшовши до чемпіонату ОАЕ, він залишається безапеляційним лідером «синьо-жовтих». В роздягальні однозначно.

Щоб не поступитися місцем в старті Віктору Циганкову в матчах кваліфікації, варто давати результат зараз, о 19:00 за Києвом. Одне зрозуміло точно - «бізон» у своїх силах впевнений.

«Вийдемо на поле, рахунок 0:0, побачимо, хто буде сильнішим. Ми нікого не боїмося, всіх поважаємо, але також знаємо наші сильні якості. Найголовніше — виконати те, про що ми домовимося на теорії, про що буде просити головний тренер. Тоді, я впевнений, буде позитивний результат, ми покажемо якісну гру», - зауважив Андрій на передматчевій пресконференції.

Сьогодні Україна зіграє проти Німеччини. Початку матчу - о 19:00 за Києвом.

Фото Павла Кубанова

Віталій Ткачук, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-