Перед фінішем матчу за світову шахову корону інтрига зберігається

Перед фінішем матчу за світову шахову корону інтрига зберігається

Укрінформ
На матчі за світову шахову корону між Яном Непомнящим (під прапором ФІДЕ) та китайцем Дін Ліженем, що триває в Астані, окреслився новий етап. Після чотирьох партій, в яких не було жодної нічиєї, наступні чотири двобії завершилися миром.

Під час восьмої партії здавалося, що епоха «мордобію»  триватиме й надалі. Дін Ліжень білими переграв Непо і був дуже близьким до перемоги. Зокрема, на 32-у ході білі могли просто забрати туру, однак китаєць не дорахував варіанти і надав перевагу «надійному» на вигляд ходу королем. Проте це виявилося хибним рішенням. Чорні забрали важливого пішака, а потім захищалися бездоганно, що дозволило Яну зробити нічию. 

У наступних  трьох поєдинках напруження боротьби дещо вщухло. Суперники продемонстрували, що можуть чорними добре тримати позицію. Дін Ліжень, причому, робив це навіть певніше, ніж Непо. У трьох партіях не було жодної позиції, де б хтось міг серйозно розраховувати на успіх. Словом, суперники відклали з’ясування стосунків на фініш. А поки рахунок 6:5 на користь Яна. 

Читайте також: Матч за шахову корону чи дворовий мордобій?

У вівторок, 25 квітня, на матчі вихідний день. Суперникам лишилося грати три партії. Причому у двох з них білий колір у шахіста з Піднебесної. Він, як ніхто, вважається фахівцем додавати на фініші, проте здолати захист Непо - завдання з нелегких. Тим більше, що теоретична підготовка шахіста під прапором ФІДЕ видається трохи кращою. Принаймні, на всіх уболівальників шахів очікує цікава боротьба.

Петро Марусенко, міжнародний майстер.

Фото: fide.com. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-