318 фехтувальників просять МОК та FIE переглянути рішення про допуск росіян та білорусів

318 фехтувальників просять МОК та FIE переглянути рішення про допуск росіян та білорусів

Укрінформ
318 фехтувальників направили листа до Міжнародного олімпійського комітету (МОК) та Міжнародної федерації фехтування (FIE) та  з проханням переглянути рішення про допуск росіян та білорусів до міжнародних змагань.

Лист підписали 286 діючих фехтувальників, решта вже завершили спортивну кар’єру. Серед них атлети з Європи, США, Канади, Мексики, Бразилії, Чилі та Японії, передає Укрінформ. 

«Повністю нехтуючи голосами спортсменів, ви дозволили росії та білорусі повернутися до змагань FIE. Це є очевидним порушенням позиції МОК. І це ще раз показує, що інтереси росії важливіші за голоси і права спортсменів, особливо з України», - зазначається у листі.

Як повідамлялося, раніше МОК ввів санкції проти рф та рб після вторгнення росії в Україну в лютому 2022 року, але тепер не бажає повністю усунути спортсменів цих країн від участь в Олімпійських ігор через побоювання «повернення до бойкоту часів холодної війни».

Читайте також: Українські фехтувальники бойкотуватимуть турніри за участі спортсменів росії та білорусі

МОК готовий розглянути можливість допуску спортсменів з росії та білорусі до міжнародних змагань. При цьому всі бажаючі будуть зобов’язані виступати у нейтральному статусі, не повинні підтримувати війну росії проти України і пройти обов’язкову перевірку на допінг.

Фото: facebook.com/fie.org.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-