«Шахтар» - «Феєнорд»: знову в статусі андердога

«Шахтар» - «Феєнорд»: знову в статусі андердога

Укрінформ
«Шахтар» зустрінеться з нідерландським «Феєнордом» в першому матчі 1/8 Ліги Європи УЄФА.

Підопічні Ігоря Йовичевича зустрінуться з нідерландським колективом Слота Арне на вже звичному стадіоні Війська Польського у Варшаві. За словами тренера «гірників» його команда підходить до поєдинку в статусі андердога. На це вказують і прогнози букмекерів, і стан справ в обох командах. Чому «Феєнорд» може стати проблемою для «гірників», читайте в матеріалі від Укрінформу.

Покращена версія шестирічної давнини

«Шахтар» двічі за всю історію зустрічався з «Феєнордом» в сезоні 2017/18 року. Тоді «гірники» двічі здобули перемогу - 2:1 і 3:1 в груповому етапі Ліги чемпіонів. Тоді цей результат дозволив «Шахтарю» вийти в плей-оф Ліги. З того часу минуло 6 років, протягом яких обидві команди зазнали чималих змін.

«Феєнорд» сьогодення лідирує в місцевій Ередивізії, маючи в активі 55 очок після 24 матчів. Роттердамський колектив показово випереджає в таблиці іменитий амстердамський «Аякс». Зараз «Феєнорд» є основною силою в Нідерландах і доводить це на практиці. Команда нідерландського спеціаліста Слота Арне ще не поступалася в офіційних матчах у внутрішньому чемпіонаті й кубку в новому році. На її рахунку 5 перемог в останніх 5 матчах. 

Не гірші результати «Феєнорд» демонструє і в Лізі Європи. Вони виграли свою групу, граючи проти «Лаціо», «Мідтьюлланна» і «Штурма». Це дозволило їм стартувати в плей-оф зі стадії 1/8 фіналу. Далі в розкладі «Феєнорда» - «Шахтар».

«У них хороша, організована команда, яка має поставлений комбінаційний футбол та план на гру. У тих матчах, що ми бачили, була помітною наявність ресурсу, завдяки якому вони переграють суперників. Там індивідуально сильні футболісти, на кожній позиції у «Феєнорда» сильні виконавці, але я би також відзначив командні дії. Повторюсь: суперник у гарній формі, багато забиває, упевнено почувається, а перемоги лише надають сил та віри у власні здібності», - оцінив майбутнього суперника коуч «гірників» перед матчем. 

«Шахтар»: характер нівелює різницю в класі

Саме так можна схарактеризувати єврокубковий шлях «гірників» цього сезону. Тенденція «вигризати» результат на жилах вчергове підтвердилася у матчах з «Ренном». Особливо помітно це було у другому поєдинку. «Гірники» поступалися французам фактично за всіма показниками і, як наслідок, просіли під кінець зустрічі функціонально. На щастя, внаслідок жаги до перемоги і класу Анатолія Трубіна «гірники» змогли дотягнути до серії пенальті. В післяматчевих одинадцятиметрових пані фортуна віддячила українцям за характер.

Попереду ще одна непоступлива команда, яка набрала пристойні оберти у внутрішньому чемпіонаті. В цьому компоненті «гірникам» теж немає чим похвалитися. Розгромна перемога над «Металістом-1925» (7:0) не відображає справжні кондиції «Шахтаря», адже роттердамці порівняно з харків'янами грають - це зовсім інший рівень.

Читайте також: Де дивитися футбольний матч Ліги Європи «Шахтар» - «Феєноорд»

Чи зможуть новачки «гірників», а саме венесуельський форвард Келсі й таджицький вінгер Тоіров зробити різницю - це питання риторичне. Обидва футболісти тільки починають свій шлях у складі «гірників». Якщо у нападника шанс зіграти є, то молодий фланговий гравець з Таджикистану навряд отримає свій шанс у цьому матчі.

Попри все, найбільш проблемною зоною «гірників» ризикує стати не напад, а лінія захисту. Одразу троє основних гравців оборони пропустять перший матч із «Феєнордом» через перебір жовтих карток. Мова про Бондаря, Коноплю і Михайличенка. Вже звично поза грою перебуватиме Корнієнко, який досі заліковує травму. Кадрові втрати в обороні змушують замислитися про повернення до єврокубкових матчів старого-нового футболіста «гірників» Ракицького. Останні події вказують на те, що Ярослав зрозумів свої помилки, або ж банально добре маскується. Хай там як, але ігрову практику Ракицький отримав у матчі з «Металістом-1925». Футболіст навіть встиг результативно випробувати свою гарматну ліву ногу. Його досвід виступів у єврокубках однозначно не завадить команді Йовичевича у матчі з «Феєнордом».

Читайте також: Ліга Європи УЄФА: «Шахтар» у Варшаві приймає «Феєноорд»

«Завтра на нас очікує важка гра, і навіть якби всі наші футболісти могли грати, однаково було б важко. Маємо план, маємо футбольні аргументи, які можемо протиставити «Феєнорду». Знаємо їхні слабкі та сильні сторони, розуміємо, що вони являють собою на полі, у якій формі перебувають». - зауважив Ігор Йовичевич на передматчевій пресконференції.

Початок матчу - о 22:00 за київським часом.

Фото: shakhtar.com

Віталій Ткачук, Київ

          

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-