«Шахтар» - «Ренн»: перше випробування «гірників» без Мудрика

«Шахтар» - «Ренн»: перше випробування «гірників» без Мудрика

Укрінформ
Сьогодні, 16 лютого, «Шахтар» розпочинає свій шлях в плей-офф Ліги Європи.

Підопічним Ігоря Йовичевича неодноразово доводилося йти всупереч прогнозам букмекерів впродовж сезону. Спочатку вони розгромили «Лейпциг», потім відібрали залікові пункти в «Реала» в Лізі чемпіонів. Тепер - нове випробування для дещо оновленого «Шахтаря». Про все, що потрібно знати перед першим єврокубковим матчем у новому році, читайте в матеріалі від Укрінформу.

Застій перед головним матчем сезону

Як зазвичай, «Шахтар» починає єврокубкову «весну», маючи тривалу відсутність ігрової практики в офіційних матчах. Чемпіонат України ще не стартував. Цей фактор негативно впливає на функціональний стан команди. На жаль, проблема не нова, але нинішні воєнні реалії лише пригнічують ситуацію.

«Ми не в рівних умовах, але взагалі життя зараз не складається в рівних умовах. Звісно, що в «Ренна» триває чемпіонат, вони в іншому тонусі – чотири дні тому зіграли останній матч. Ми свій останній зіграли 23 листопада проти «Ворскли», і це достатньо багато часу без офіційних поєдинків», - наголосив головний тренер «гірників» на передматчевій пресконференції.

Надолужити в кількості ігор перед плей-офф «Шахтар» намагався на турецьких зборах. Українці зіграли 5 товариських матчів проти «Аустрії», «Коперу», «Лудогорця», «Марибора», і «Сараєво». За підсумками зборів «Шахтар» здобув одну перемогу і зазнав одну поразку, ще три зустрічі закінчилися внічию.

Головне завдання - замінити Мудрика

Хоч Михайло поки не «блищить» у формі «Челсі», але для «гірників» футболіст грав ключову роль. За 6 матчів в Лізі чемпіонів вінгер тричі забив і ще двічі асистував своїм партнерам по команді. Головний аспект, якого може бракувати «гірникам», - це швидкість Мудрика.

Під час турецького збору на позиції лівого вінгера Йовичевич награвав Дмитра Криськіва. Хоч 22-річний футболіст більше грає в центрі поля, хорватський спеціаліст бачить гравці на іншій позиції. Чи отримав би свій шанс ліворуч Дмитро за наявності Мудрика - питання риторичне. Очевидно, що ні.

Замінити Мудрика можна за рахунок інших вінгерів, зокрема Зубкова, Шведа і Петряка. Перераховані гравці мають набір необхідних якостей для гри на лівому фланзі. Чи взмозі вони замінити Михайла, можна зрозуміти лише після гри з «Ренном». Останнім аргументом Йовичевича може стати нове придбання «гірників» - венесуельський форвард Кевін Келсі. Водночас в першому матчі проти «Ренна» він точно не допоможе. 

Історія зустрічі команд і старий-новий дім

Французький «Ренн» посідає шосту сходинку в Лізі 1. Для «гірників» підопічні Бруно Женезіо - команда не нова. «Шахтар» грав проти «Ренна» в далекому 2005-му. Тоді єдиний гол Елано дозволив українцям перемогти опонентів на груповій стадії Кубка УЄФА(за форматом команди грали по одному матчу один з одним).

Читайте також: «Шахтар» сьогодні приймає «Ренн» у Лізі Європи УЄФА

Через 18 років «Шахтар» в якості номінальних господарів прийматиме «Ренн» в Польщі, на варшавському Стадіоні Війська Польського. Польські друзі вкотре протягують нам руку допомогти. Хай з якими викликами доводиться підходити до гри «гірникам», але одне зрозуміло точно: «Шахтар» повна арена вболівальників в серці польської столиці.

Початок матчу - о 19:45 за київським часом.

Фото: shakhtar.com

Віталій Ткачук, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-