Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Лист президенту МОК Томасу Баху

Лист президенту МОК Томасу Баху

Укрінформ
Пане Томасе, добрий день, я спортивний журналіст українського державного інформагентства Укрінформ.

Поговоримо? Потрібно було б розпочати цю розмову одразу після вашої заяви про допуск росіян до змагань, але я не міг, бо в Україні оголосили повітряну тривогу. Під час бомбардування міста складно говорити. Не хвилюйтеся, я новину про вашу пропозицію написав і одразу - до бомбосховища.

Мої колеги, зокрема Влад Дунаєнко і Олег Ящук теж хотіли б написати про це, але вони зараз захищають Україну на фронті. Кожного дня вони боронять нас від росіян. Пліч-о-пліч із іншими спортивними журналістами, поряд із спортсменами. Нагадаю вам, що з початку повномасштабного вторгнення від рук росії загинуло щонайменше 184 українських атлети, частково або повністю зруйновано 700 спортивних об’єктів.

До речі, нещодавно російська ракета прилетіла біля палацу «України». Будівля зазнала пошкоджень. Так, саме там відбувся концерт на честь тридцятиліття національного олімпійського комітету, саме там ви зустрілися із президентом Зеленським, журналістами і спортсменами. Я теж там був… Всі руйнування і вбивства є наслідком дій росії за мовчазної згоди, а часто відкритої підтримки російських спортсменів. Щоб розставити всі крапки над «і» пропоную вам відповісти на мої питання, якщо не боїтеся. До речі, можемо разом поїхати до Бахмута і поговорити, якщо не страшно. Мені і моїм колегам, спортсменами після року кровопролитної війни уже не страшно.

Віталій Ткачук

Fb

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-