Павелку оголосили підозру у привласненні 26,5 мільйона – Офіс генпрокурора

Павелку оголосили підозру у привласненні 26,5 мільйона – Офіс генпрокурора

Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру президенту та генеральному секретарю Української асоціації футболу у привласненні 26,5 млн грн під час закупівлі обладнання для будівництва заводу із виготовлення штучного покриття для футбольних майданчиків.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Офісу генпрокурора президенту та генеральному секретарю УАФ повідомили про підозру в заволодінні чужим майном та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України).

Встановлено, що під час закупівлі обладнання для будівництва заводу із виготовлення штучного покриття для футбольних майданчиків, посадовці УАФ заволоділи 26,5 млн грн. В подальшому вони легалізували частину цих коштів.

Як повідомляв Укрінформ, Печерський суд міста Києва призначив президенту УАФ Андрію Павелку запобіжний захід – арешт на два місяці, до 22 січня 2023 року. Павелко має можливість внесення застави – 9 мільйонів 880 тисяч гривень.

28 листопада суд встановив такий же запобіжний захід генеральному секретареві УАФ Юрію Запісоцькому.

Читайте також: Суд заборонив конгресу УАФ проводити вибори президента

Раніше повідомлялось, що у будинку президента УАФ Павелка відбувся обшук, який, згідно з документами Національної поліції, відбувся 18 жовтня. Глава УАФ раніше заперечував проведення обшуків у власному будинку. Павелко вважає, що ведуться закулісні ігри "з російським слідом", метою яких є усунення нинішнього керівництва Асоціації.

У 2018 році програма "Схеми" провела розслідування, за результатами якого журналісти запідозрили УАФ та її президента у корупції через завод із виготовлення штучних полів.

Фото: УАФ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-