Заборона пов'язок OneLove на ЧС - це плювок вбік цивілізованого світу - Ткачук

Заборона пов'язок OneLove на ЧС - це плювок вбік цивілізованого світу - Ткачук

Ексклюзив
Укрінформ
Редактор спортивної стрічки Укрінформ Віталій Ткачук пояснив, чому чемпіонат світу в Катарі ризикує стати одним з найгірших в історії.

Про це він розповів в ефірі щотижневої інформаційно-аналітичної програми «Насправді» від Укрінформ.

«Рішення заборонити пов'язки OneLove на ЧС - це плювок вбік всього цивілізованого світу. ФІФА відверто прогинається під Катар. Один зі знайомих юристів розповідав, що перед ЄВРО-2012 Україні довелося вносити правки в законодавсто, щоб відповідати всім правилам ФІФА. В цій ситуації все навпаки. Катар був проти пов'язок і ФІФА за день до старту ЧС їх заборонив. Чи можна це якось змінити? Наступного разу не варто запрошувати проводити змагання країни з авторитарним режимом», - сказав Віталій.

Він також пояснив, чому на катарському Мундіалі мало глядачів і як це змінити.

«Катар - це зовсім не футбольна країна. Для того, щоб на футбол був попит, потрібно вкладати кошти в його популяризацію. Можна побудувати тисячі стадіонів, аеропортів, але це ніяк не покращить ситуацію з кількістю вболівальників на трибунах. Окрім того, не варто забувати, що Катар - це маленька країна. Місцевих вболівальників не вистачить, щоб заповнити трибуни. З-за кордону багато хто не приїхав через закони цієї країни», - розповів редактор спортивної стрічки Укрінформу.

Чемпіонат світу в Катарі триватиме до 18 грудня. 

Читайте також: ЧС-2022: Франція продовжила захист титулу перемогою над Данією і вийшла до 1/8 фіналу

Як повідомлялося, збірна Німеччини влаштувала акцію протесу проти заборони одягати пов'язку OneLove на матчі Мундіалю. Федерація футболу Данії через це збирається вийти зі складу ФІФА.

Про найважливіші події у політиці, економіці, культурі, медицині, спорті дивіться  в ефірі щотижневої інформаційно-аналітичної програми «Насправді» від Укрінформ.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-