Хто виграє Мундіаль: топ-5 претендентів на Кубок чемпіонів світу

Хто виграє Мундіаль: топ-5 претендентів на Кубок чемпіонів світу

Укрінформ
Чемпіонат світу в Катарі стартує 20-го листопада.

До головної футбольної події чотириріччя залишився один день. Вперше в історії чемпіонат світу відбудуться взимку. Як зазвичай, аналітики вже визначили своїх фаворитів. Свій вибір зробила й авторитетна аналітична компанія Gracenote. Пропонуємо вам разом із нами ознайомитися із головними претендентами на перемогу в Мундіалі 2022-го року.

Бразилія

«Пентакампеоне»(п'ятиразові володарі ЧС - ред) перед кожним мундіалем знаходяться серед претендентів на перемогу. Саме цій команді пророкують тріумф на катарському Мундіалі з вірогідністю у 20%. Підопічні Тіте підходять до турніру в найкращих кондиціях. На рахунку бразильців 47 перемог у останніх 50-и матчах після ЧС-2018 року. 

У своєму складі бразильці зібрали зв'язку молодих і досвідчених виконавців. Серед них виділяються Неймар, Вінісіус, Родріго, Тьяго Сілва, Маркіньос. Бразилія завжди може здивувати. На руку «жовто-зеленим» може стати й те, що вони знають, як грати за жаркого клімату, цього разу за катарського.

Аргентина

Аргентина двічі у своїй історії піднімала над головою Кубок світу. Востаннє це трапилося під лідерством нині покійного, легендарного Дієго Марадони. З того часу минуло 36 років. Цього разу «небесно-білі» замахнуться на трофей під лідерством Ліонеля Мессі. Мундіаль залишається єдиною нагородою, якої досі немає в музеї аргентинця. Аналітики дають йому непогані шанси - 16%.

Команда Ліонеля Скалоні виглядає збалансованою у всіх ланках. Вперше з 2014-го року аргентинці змогли вибудувати надійну лінію захисту. У команді є перевірені майстри, як Ді Марія і Отаменді, так і молоді Мартінез і Ромеро. Наразі у збірної Аргентини триває 36-матчева безпрограшна серія. Ця команда може дійти до фіналу.

Іспанія

Після шаленого чотирирічного домінування Іспанії на міжнародній арені(2008-2012), команда переживала спад. Лідери команди завершили виступи за збірну, а на їх місце прийшла молодь. Про якість іспанської школи футболу годі й говорити, але молодим виконавцям завжди бракує стабільності. Саме таким по спортивному нахабним складом ця команда приїхала в Катар.

Коуч іспанців Луїс Енріке зробив ставку на молодь, зачинивши двері на Мундіаль для капітана і багаторічного вожака «червоних» Серхіо Рамоса. Замість нього за трофей боротимуться Педрі, Гаві, Ольмо, Асенсіо. «Приглядатимуть» за молоддю Бускетс, Карвахаль і Альба. Шанси Іспанії на перемогу в ЧС оцінюють в 7%.

Нідерланди  

«Помаранчеві» ще жодного разу не перемагали на ЧС. Попри те, що кожні 10 років на теренах країни виростає щонайменше 2-3 зірки світового масштабу. Кройф, Ван Бастен, Гулліт, Робен, Снейдер... Жоден з них не зміг привести свою команду до перемоги. До нинішнього чемпіонату світу Нідерланди підходять без яскравих зірок(хіба що Ван Дейк), але з вкрай міцним колективом. Депай, Де Йонг, Де Лігт повинні стати лідерами команди. Одним з найважливіших факторів, який може вплинути на результат команди, є головний тренер Луї ван Гал. Коуч вже тренував збірну Нідерландів і не з розповідей знає про сильні й слабкі якості своїх підопічних. 

Фактором успіху(як свого часу Ренату Саншеш для Португалії на Євро) також може стати один з найбільш розпіарених футбольних юнаків десятиліття, Хаві Сімонс. За хлопцем почала стежити низка провідних клубів світу з 6 років. Він пройшов усі  щабелі молодіжки «Барселони» і перейшов до «ПСЖ». В Парижі у Хаві не склалося і він поїхав до «ПСВ». Тільки на Батьківщині футболіст почав демонструвати свій клас і потроху виправдовувати покладені на нього сподівання. Мундіаль може стати для нього шансом здійснити якісний стрибок у кар'єрі. Аналітики оцінюють шанси його команди на успіх у 7%.

Бельгія

Золоте покоління нідерландського футболу має останній шанс довести свій клас. Де Брюйне, Азар, Куртуа, Лукаку, Вітцель підходять до віку, який у футбольних колах називають солідним. Останні 6 років вони грають пліч-о-пліч і намагаються завоювати міжнародний трофей. На Євро-2020 підопічні Роберто Мартінеса зупинилися на стадії чвертьфіналу. На останньому ЧС бельгійці стали третіми. Попри пристойні результати, від команди очікують перемоги.

Нових зірок бельгійського виробництва на горизонті не видно. Тому саме на це покоління гравців випала доля поборотися за перший в історії країни Кубок чемпіонату світу. Задля успіху команді варто раз і назавжди закінчити із міжусобицями. Цим час від часу «відзначаються» Кевін Де Брюйне і Тібо Куртуа. Якщо вони зможуть правильно організувати гру, то з вірогідністю у 6% стануть чемпіонами світу.

Читайте також: Мундіалі: від Уругваю до Катару

Мундіаль триватиме з 20-го листопада по 18-е грудня. Турнір чотириріччя стартує матчем Катару проти Єквадору завтра о 18:00 за Києвом. 

Фото: twitter.com

Віталій Ткачук, Київ  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-