Спортивний фронт в дії: перемоги збірної України з баскетболу в кваліфікації на ЧС-2023

Спортивний фронт в дії: перемоги збірної України з баскетболу в кваліфікації на ЧС-2023

Укрінформ
Команда Айнарса Багатскіса перемогла Нідерланди та Ісландію в відборі на чемпіонат світу. 

Шанси є, навіть тоді, коли їх взагалі немає. Відомий вислів легендарного Лобановського яскраво описує ситуацію, з якою зіштовхнулась національна збірна України у відборі на Чемпіонат Світу-2023. Підопічні Айнарса Багатскіса поступились п’ять разів у попередніх шести іграх, тож далі потрібно було тільки вигравати. Про матчі збірної України з баскетболу в листопаді читайте в матеріалі від Укрінформу.

Найкращий матч України у відборі на ЧС-2023

Без Леня, Михайлюка, Пустового та Близнюка. Із сімома новими гравцями в команді, якщо порівнювати з заявкою на Євробаскет-2022. З примарними шансами на перемогу та з величезним бажанням збірна України відправилась на свій перший матч у листопаді проти команди Нідерландів. 

Читайте також: Збірна України з баскетболу здобула перемогу у Нідерландах у відборі на ЧС-2023

Аби зачепитися за вихід із групи, команду Айнарса Багатскіса влаштовувала тільки перемога. Натхненні успіхами ЗСУ на фронті, «синьо-жовті» не просто перемогли, а розгромили суперника — 96:77. 

Збірна демонструвала яскраву гру, багато атакувала, а головне реалізовувала. Відзначимо Іллю Сидорова. Баскетболіст «Прометея» став найрезультативнішим гравцем матчу, набравши 25 очок.

Закріпили успіх у Ризі

Батьківщина головного тренера збірної Айнарса Багатскіса стала другою домівкою для нашої команди. Після 24 лютого усі свої домашні матчі збірна України проводить саме в Ризі. Латвійці - прекрасний народ, який підтримує Україну в війні проти загарбницької росії, і не залишає «синьо-жовтих» без підтримки на баскетбольному майданчику. 

Читайте також: Україна перемогла Ісландію у кваліфікації на ЧС-2023 з баскетболу

Гра проти Ісландії - справжнє випробування для нашої команди, а, головне, шанс взяти реванш за прикру поразку в овертаймі в Рейк‘явіку. Цього разу наші баскетболісти теж довго призвичаювались до гри суперника. Українці віддали першу чверть і лише в середині другої зуміли вирівняти гру завершити першу половину на свою користь 33:31.

По перерві команди демонстрували абсолютно рівну гру. Досягти бажаного збірна змогла лише наприкінці поєдинку — «синьо-жовті» заробили перевагу в 7 очок і врешті втримали її — 79:72. 

З великою надією на велике майбутнє

Після восьми ігор Україна займає четверте місце в групі L, маючи в своєму активі три перемоги та 11 очок. Тож команда Айнарса Багатскіса все ще залишається в боротьбі за путівку на чемпіонат світу, маючи перевагу над конкурентами в особі Грузії й Ісландії в особистих зустрічах, але поступаючись їм за кількістю очок.

До фінальної частини чемпіонату світу від Європи вийдуть по три найсильніші збірні з кожної групи другого раунду відбору. Або опинитись у трійці кращих нашій команді необхідно перемагати у двох наступних матчах кваліфікації - проти Італії (23 лютого 2023-го) та Нідерландів (26 лютого).

Фото: ФБУ

Діана Кондратюк, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-