«Шахтар» в ЛЧ: впали без сил на фініші

«Шахтар» в ЛЧ: впали без сил на фініші

Укрінформ
«Гірники» розгромно поступилися «Лейпцигу» (0:4) в 6-му турі групового етапу Ліги чемпіонів.

«Шахтар» не зміг перемогти і залишився на третій сходинці групи F. Підопічні Ігора Йовичевича провалили вирішальний матч першої половини сезону, не завдавши жодного удару в площину воріт суперника. Чому «гірники» зіграли найгірший матч в кампанії ЛЧ і що це означає, читайте в матеріалі від Укрінформ.

Почерк Розе

Про потенціал «Лейпцига» ми розповідали ще перед першим матчем. Команда має в активі цілий ряд виконавців з цінником 30+ мільйонів євро. Єдине, чого не вистачало німецькому колективу - це зібраності. Цей аспект забезпечив новоспечений тренер «Лейпцига» Марко Розе.

У стартовому складі проти «гірників» вийшли Нкунку, Андре Сілва, Вернер і Кампль. Ці люди вміють робити різницю на полі, і, власне, вони її зробили. Чому їх клас наздогнав «Шахтар» саме у другому матчі. Тому що перед варшавським поєдинком про недооцінку мови йти не могло.

«Лейпциг» вирішив задавити «гірників» темпом і пресингом. Насправді, ідеальний план, якщо враховувати постійні переїзди «гірників» через напад росії на територію України. Гравці «Лейпцига» зустрічали футболістів «Шахтаря» по двоє, а головній зірці українців Мудрику взагалі перекрили кисень. 

Під час атаки вони майже всією командою перебували на половині поля «гірників». На ділянках, через які німці атакували, з‘являлися по два-три футболісти. Тим самим вони легко проштовхували м’яч до штрафного майданчика Трубіна. Ще одним сюрпризом стали постійні забігання Нкунку за спини Бондара і Матвієнка. На підхопленні у лідера «Лейпцига» був Андре Сілва. Два перших нокаутуючих голи гарантувала саме ця зв’язка футболістів.

Тест на стійкість провалили

Головна причина, чому «гірники» розгромно поступилися, стосується фізичної готовності. Постійні переїзди не могли не накласти відбиток на стан «Шахтаря». На цьому перед матчем наголошував сам Ігор Йовичевич.

Читайте також: «Шахтар» - «Лейпциг». Текстова трансляція

Особливо явно це простежувалося в діях гравців центру поля. І Бондаренко, і Судаков програвали в індивідуальних єдиноборствах Шлягеру і Камплю, не встигали відпрацьовувати в захисті. Ті два м’ячі, про які ми говорили вище, сталися внаслідок обрізок в центрі поля.

Раніше «Шахтарю» вдавалося підійти до матчів ЛЧ свіжими. Доводилося переносити матчі УПЛ, які їм ще доведеться зіграти в майбутньому. Цього разу вирішили вчинити так, як і роблять у всіх топ-лігах: зіграти в чемпіонаті і лише після цього поїхати у Варшаву. Вийшло, вочевидь, погано, але до щільного графіка варто звикати. 

Далі буде

Попри гучну поразку в матчі за вихід в плей-оф Ліги чемпіонів, «Шахтар» гідно провів свою кампанію. На рахунку підопічних Йовичевича 6 очок після 6-и матчів в ЛЧ. Окремим слотом варто винести нічию з мадридським «Реалом».

Читайте також: Ліга чемпіонів УЄФА: «Шахтар» поступився «Лейпцигу» і зіграє у плей-оф Ліги Європи

«Гірники» гарантували собі євровесну в плей-оф Ліги Європи. Окрім того, молодь «Шахтаря» після групи ЛЧ вже важко назвати зеленою. Це стосується не тільки Мудрика, а ще цілого ряду виконавців. Вони показали свої навички у Європі. Очікуємо від них більш зрілої гри в другій частині євросезону. 

Окремо варто подякувати польським друзям, які приютили наш «Шахтар» на матчі Ліги чемпіонів. Однозначно, «гірники» відплатили їм видовищною грою і привезли до Варшави імениті команди з топ-чемпіонатів. Сподіваємося, що поляки підтримають нас і в Лізі Європи. Поряд з тим, глибоко в душі віримо, що навесні вони приїдуть підтримати «гірників» як мінімум в Київ, як максимум - в український Донецьк.

Фото: shakhtar.com

Віталій Ткачук, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-