«Шахтар» - «Лейпциг»: розквітнути на фініші

«Шахтар» - «Лейпциг»: розквітнути на фініші

Укрінформ
«Гірники» зустрінуться з «Лейпцигом» в останньому турі групового етапу Ліги чемпіонів.

«Шахтар» виконав поставлені завдання в групі ЛЧ. Підопічні Ігора Йовичевича гарантували собі євровесну з шістьма очками в активі. Але один незакритий гештальт залишився: власне, сам плей-оф ЛЧ. Які виклики стоять перед «гірниками» і чого очікувати від сьогоднішнього матчу, читайте в матеріалі від Укрінформ. 

Читайте також: Букмекери дали прогноз на матч «Шахтар» - «Лейпциг» у Лізі чемпіонів УЄФА

Положення в турнірній таблиці 

Щоб вийти в плей-оф ЛЧ, «Шахтарю» потрібно перемогти «Лейпциг». Це єдиний можливий варіант піднятися на другу стрічку квартету. Перед останнім туром у групі F «гірники» мають шість очок, німці - дев’ять. Результат першого матчу - 4:1 на користь «Шахтаря». 

Враховуючи той факт, що першим додатковим показником за рівної кількості очок є результат в очних зустрічах, «Шахтарю» потрібна лише перемога. Неважливо, з яким рахунком та за якої гри. Якщо «гірники» програють, то гратимуть в плей-оф Ліги Європи. 

«Ніхто три місяці тому не давав нам і два проміле, а зараз в нас вже є Ліга Європи в кишені й ми боремося за 1/8 фіналу. Завтра постараємось зробити неможливе. Маємо всі зіграти завтра на такому рівні, щоб це було незабутньо», - сказав перед матчем головний тренер «гірників» Ігор Йовичевич.

Читайте також: Матч «Шахтар» - «Лейпциг» розсудить Майкл Олівер

Марко Розе, або Привид минулого

«Шахтар» фактично звільнив колишнього головного тренера «Лейпцига» Домініку Тедеску. Так, після «4:1» з ним розпрощалися. Як наслідок, команду очолив німець Марко Розе. Здавалося б пересічний спеціаліст, але все складніше.

Два роки тому «гірники» грали в групі з «Боруссією» з Менхенгладбаху. Німці камня на камені не залишили від «Шахтаря»: 0:6 і 4:0 у двох матчах. Головним тренером «Боруссії» тоді був якраз Марко Розе. Звісно, згадані події трапилися доволі давно, а німець вже тренує «Лейпциг». Попри все, тривожні флешбеки з прізвищем Розе в українців трапляються.

Зрозуміло одне: «Лейпциг» запропонує інтенсивний, агресивний, навіть тотальний футбол підопічним Йовичевича. Чи стане це для них проблемою? «Латиноамериканській банді» Луїша Каштру було б непереливки, а от українському колективу хорватського козака - навряд. Новий «Шахтар» не боїться стерти ноги в підкаті і точно не цурається працювати. Тому, Марко, двічі точно в одну річку не зайдеш.

Читайте також: «Шахтар» сьогодні зіграє з «Лейпцигом» у Лізі чемпіонів УЄФА

Сюрпризів не буде - тільки важка праця 

А от «Шахтар» намагатиметься вшосте виконати поставлені завдання: витримати в захисті і забити в нападі. Судячи із заяв Йовичевича перед матчем, «гірники» від плану не відступлять. Тому тих, хто очікує від «Шахтаря» гри першим номером, мусимо розчарувати. 

Саме гра від захисту принесла «гірникам» результат. Хоч склад команди справді має високий потенціал, молодь у єврокубках виїжджає за рахунок дисципліни. Натомість, зберегти її у матчі на зустрічних курсах буде занадто складно, марно й намагатися. 

Читайте також: Ігор Йовичевич: Завтра постараємося зробити неможливе

Український вболівальник хоче бачити «гірників» в плей-оф Ліги чемпіонів. Не заперечуємо - це було б фантастично. Поряд з тим, євровесна і 1/16 Ліги Європи в цьому сезоні - це вже казка. Її фінал напишуть сьогодні на стадіоні Війська Польського у Варшаві. Початок матчу - о 19:45 за київським часом.

Фото: shakhtar.com

Віталій Ткачук, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-