Євровесна з солоним присмаком результату в Глазго

Євровесна з солоним присмаком результату в Глазго

Укрінформ
«Шахтар» на виїзді зіграв внічию з «Селтіком» (1:1) у п’ятому турі групового етапу Ліги чемпіонів.

Нічийний результат гарантував «гірникам» третю сходинку в квартеті F і, відповідно, місце в плей-оф Ліги Європи. Коли б український вболівальник дізнався про це перед стартом ЛЧ, то не повірив би. Цього ж разу після матчу залишилося відчуття смутку, пов’язане із втраченою можливістю перемогти. Чи награв «Шахтар» на 3 залікові пункти і чому перемога нічого кардинально не змінила б, читайте в матеріалі від Укрінформ.

Все сталося в Лейпцигу

Доля «Шахтаря», хоч як би не хотілося, вирішувалася на двох футбольних полях. Поки «гірники» протистояли в’язкому «Селтіку», «Лейпциг» возив «Реал». Перемога над «вершковими» дозволила німцям відірватися від українців на чистих три пункти перед очною зустріччю. Навіть перемога над шотландцями не покращила б становище «гірників». 

В останньому турі, в разі гіпотетичної перемогу(про яку мріялося з хвилини 70-ї), «Шахтар» набрав би 8 очок. Цей розвиток подій все одно підводив би до одного: «Шахтарю» в шостому турі потрібна лише перемога. Або не потрібна. Тому результат матчу в Глазго можна і потрібно розглядати лише, як успіх.

Читайте також: «Селтік» - «Шахтар». Текстова трансляція

Трилер в Глазго

Ігор Йовичевив розумів значення цього матчу для своєї команди, тому виставив на полі найкращих. Питання викликав лише Лукас Тейлор, але в результаті бразилець каші не зіпсував. З перших хвилин варто відзначити рівень місцевих уболівальників. «Гемптон Парк» був настільки гучним, що заглушив гімн ліги чемпіонів перед стартом матчу. Градус підтримки вболівальники не знижували протягом всієї гри.

Це безумовно вплинуло на гравців «Шахтаря». Попри всі дифірамби, молодь «гірників» лише наточує кігті цього сезону. Разом з молоддю «поплив» Степаненко. 90% всієї небезпеки для воріт Трубіна йшло саме з опорної зони, яку Тарас раз-по-раз не встигав підчищати. «Гірники» прогнозовано відмовилися від володіння м’ячем(53:47 у підсумку) і шукали свої моменти на контратаках. Під тиском трибун і постійними навісами шотландців почали помилятися захисники. Матвієнко ще  в першому, а Бондар на початку другого тайму посадили себе на гірчичники. 

Гол напрошувався і «Шахтар» його отримав. Банальний простріл, метушня в штрафному і «сімка» шотландців Якумакіс відкрив рахунок на табло. Це не стало сюрпризом. Хай там як, а «Шахтар» привчив нас до того, що в цій Лізі чемпіонів він забиває винятково після супротивника. Хіба що з «Реалом» повели перші у другому матчі.

Гол Мудрика і осічка Сікана

В другому таймі не змінилося фактично нічого. Хіба результат на «гірників» тиснув більше. В одному з епізодів Мудрик зміг-таки відірватися від опікунів, змістився в центр і поклав м’яч під поперечку воріт Харта – 1:1. Краще за Мудрика ціну українцю набиває тільки відомий інсайдер Фабріціо Романо. Той одразу виставив у Твіттер пост про те, що Мудрик – це космос. Головний талант України продовжує феєрити і записує до свого активу п’яту результативну дію в цьому розіграші ЛЧ.

Потім Мудрик знову втік від переслідувачів, зібрав довкола всіх захисників разом з голкіпером і відпасував на Сікана. Перед форвардом були порожні ворота, в які він примудрився не влучити. Цей факт став ключовим у зустрічі. Після цього запал «Шахтаря» почав тьмяніти, а Данило взагалі зник з усіх радарів і розчинився на футбольному полі. На жаль, такі помилки трапляються з кожним.

Хоч футболіста вже встигли звинуватити у всіх смертних гріхах, нагадаємо, скільки шансів мав «Селтік». На рахунку Трубіна після фінального свистка було 4 сейви. Зауважимо, що Анатолій буквально рятував ворота. Забий Якумакіс свої моменти, і помилки Сікана могло б не трапитися.

«Цей матч був важким як для нас, так і для «Селтіка». Суперник добре грав в атаці та пресингу, нам було дуже непросто. Але ми чекали на свій шанс і забили гол. Ми також мали можливість забити і другий гол, але це футбол. У «Селтіка» також був момент чи два. Досягнули гарного результату, тепер у нас буде євровесна, адже ми як мінімум продовжимо свій шлях у Лізі Європи. Продовжуємо грати в такому ж дусі», - підсумував гру капітан «гірників» Тарас Степаненко.

Квіти серед бурі - «Шахтар» у єврокубках

Про прогнози сказано вдосталь. Просто резюмуємо: «Шахтар» точно зіграє в плей-оф єврокубку весною. Попри всі фінансові проблеми, відтік легіонерів з команди і тотальну зміну складу, вони впоралися. 9-11 українців в кожному з п’яти попередніх матчів ЛЧ виходив на поле зі стартових хвилин.

Читайте також: «Шахтар» зіграв внічию із «Селтіком» у матчі Ліги чемпіонів УЄФА

Наступний матч «гірники» гратимуть проти «Лейпцига». Це буде один з найскладніших матчів для «Шахтаря» у цьому розіграші ЛЧ. Німці сприйматимуть підопічних Йовичевича серйозно. А вони, власне, на це заслужили своєю грою. Як не закінчився б останній поєдинок групового етапу Ліги чемпіонів, «гірники» своє завдання виконали. Нам залишається їх тільки привітати і на куражі посилено працювати на перемогу над росією. Це завдання нам точно до снаги.   

Фото: shakhtar.com

Віталій Ткачук, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-