«Селтік» - «Шахтар»: 4 аргументи, чому це найважливіший матч в ЛЧ

«Селтік» - «Шахтар»: 4 аргументи, чому це найважливіший матч в ЛЧ

Укрінформ
«Гірники» зіграють із шотландцями у п’ятому турі групового етапу Ліги чемпіонів.

Після передсезонних ігор «Шахтаря» квартет F виглядав для підопічних Йовичевича спортивним вироком. Попри прогнози скептиків, «гірники» демонструють зрілу командну гру і вже набили собі у скарбницю 5 очок. Разом складаються так, що матч із найбільш скромним суперником групи стає найважливішим. 4 аргументи, чому цей матч потрібно перемагати в матеріалі від Укрінформ.

Читайте також: Де дивитися гру Ліги чемпіонів УЄФА «Селтік» - «Шахтар»

1.Шлях у євровесну

Перед п’ятим туром ЛЧ підопічні «Шахтаря» посідають третю сходинку і мають в активі 5 очок. Два підсумкові матчі вирішать долю «гірників» у цьому євросезоні. Якщо «Шахтар» поступиться «Селтіку», то має всі шанси відпустити від себе «Лейпциг». Німців неможна недооцінювати, адже вони можуть поборотися за залікові пункти з «Реалом». Тим паче, Вернер і компанія зустрінуться з «вершковими» на своєму полі. 

Якщо «Шахтар» переможе «Селтік», то як мінімум гарантує собі 1 очко відставання від «Лейпцига» перед шостим, заключним матчем ЛЧ. Це за найпесимістичнішого прогнозу. Насправді перемога у сьогоднішньому матчі фактично гарантує підопічним Йовичевича другу сходинку і місце у плей-оф Ліги чемпіонів перед грою з німцями. На противагу цьому, поразка у матчі з «Селтиком» дозволить шотландцям наблизитися до «гірників» впритул, а там вже хто його знає, як команди зіграють у шостому турі. 

Читайте також: Йовичевич: Вірю, що «Шахтар» завтра зможе зробити чергове диво

2.Під прицілом скаутів

Молодий склад «Шахтаря» завжди, а особливо після звитяги над «Лейпцигом» (4:1) знаходиться на олівцю провідних скаутів європейських клубів. Один з друзів Укрінформу, скаут з Італії Алекс Великих, свого часу розповів, на що люди селекції звертають увагу найбільше. Звісно, це робота з м’ячем, впевненість у власних силах, культура паса. Там доволі великий список. Одним з головних аспектів виділяють стабільність.

Правду кажучи, вміння грати на результат впродовж проміжку часу «гірники» продемонстрували. Щоб «не злякати» скаутів, матч з «Селтіком» варто вигравати. Робити це потрібно впевнено. Особливо на тлі розмов про інтерес «Ювентуса» до Михайла Мудрика. Поряд з Михайлом сяє ще низка футболістів. Ніша відповідальності лягає і на їхні плечі.

Читайте також: «Шахтар» назвав склад на матч Ліги чемпіонів УЄФА проти «Селтіка»

3.Гроші 

З моменту старту нового сезону фінансове положення «гірників» мало змінилося. Так, вони балансують і примудряються проводити рясну трансферну кампанію. Хоч і підписували в основному «футболістів-мільйонників», віддавши найбільше за Зубкова(2 мільйони). Гроші під час російсько-української війни залишаються вкрай не зайвим активом. Для футбольних клубів теж.

«Гірники» вже непогано заробили. Чого тільки вартує перемога над «Лейпцигом». Власне, стільки ж коштує й звитяга над «Селтіком». Якщо відкинути спортивний аспект, то перемога над шотландцями нам потрібна задля грошей. В сучасному світі це чи не найкраща мотивація.

4.За Україну і народ 

Не повторюватимемося, просто масштабуємося. Приблизно з 10 жовтня росія посилено обстрілює Україну, її найбільші міста, столицю. Ворог постійно закидає в наш інфопростір свої ІПСО. До цього всього накладається відключення світла і повітряні тривоги. 

Читайте також: «Шахтар» сьогодні зіграє із «Селтіком» у Лізі чемпіонів УЄФА

Так, це все йде паралельно з футболом і боротьбою «Шахтаря» у Лізі чемпіонів. Попри це, якщо «гірники» можуть порадувати наш незламний народ, додатково мотивувати ЗСУ, то це варто робити. Чудова нагода буде о 22:00 за київським часом - «Селтік» - «Шахтар».

Фото: shakhtar.com

Віталій Ткачук, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-