«Шахтар» - «Реал»: забутися на 90 хвилин

«Шахтар» - «Реал»: забутися на 90 хвилин

Укрінформ
Сьогодні, 11 жовтня», «гірники» зіграють у 4-му турі групового етапу Ліги чемпіонів.

Перший матч між командами викликав суперечливе враження. «Шахтар» відверто просідає під натиском однієї з найкращих команд світу. Поряд з тим, за сприятливих умов навіть  «вершкових» можна перемогти. Особливо на тлі вчорашнього обстрілу України російськими терористами. Про потужну промову українського хорвата і потребу збалансувати поміж трагедіями, читайте в матеріалі від Укрінформ.

Читайте також: Букмекери дали прогноз на матч «Шахтар» - «Реал» у Лізі чемпіонів УЄФА

Матч відбудеться за будь-якої «погоди»

Футбол інколи навіть на футбольному полі йде на задній план. Не варто забувати, що головні герої «вистави» - це теж люди. Їм потрібно бути в хороших кондиціях: як фізичних так і психологічних. З цим українці мають серйозні проблеми, пов’язані із систематичними ракетними обстрілами їх домівок. Попри все, варто сфокусуватися на грі, адже від цього виграють всі.

Тут не варто зайвих раз розбирати спіч головного тренера «Шахтаря» перед тренуванням у Варшаві. До вашої уваги без перебільшення легендарні слова хорватського коуча.

«Важкий день для вас. Але ми разом і ніхто замість нас не вийде завтра на поле. Нам не скасують гру, як в УПЛ. Там набагато гірше, ніж тут. І тому відповідальність зростає. Ми маємо завтра віддати всі сили на футбольному полі, абсолютно все, всю енергію, яку ви надаєте один одному, повинні відчути всі українці, які нас дивляться, бийтеся від першої до останньої хвилини», - сказав Йовичевич.

А наступні слова тренера стосуються всіх українців, як боронять свою землю від росіян. «Є така британська приказка, яка допомогла виграти Другу світову війну: Stay calm and carry on. Зберігайте спокій і продовжуйте битися, не зупиняйтесь, не здавайтеся, покажіть, з чого ви зліплені. А ви справді міцні, потужні, всі ви і всі у вашій батьківщині.  Ви переживете це, переступите це та виграєте», - сказав головний тренер «Шахтаря».

Читайте також: «Шахтар» та «Реал» та розсудять ізраїльтяни

Завдання складне, але реальне 

Статистичне порівняння команд було актуальним перед першим матчем команд. Власне, різницю в класі всі побачили неозброєним оком в Мадриді. «В 9 з 10 матчів «Реал» обіграє «Шахтар», - наголосив Ігор Йовичевич на передматчевій прес-конференції. 

Водночас, хорват наголосив, що команди, слабші за «гірників», обігрували «Реал» і тут він теж не помилився. 2 жовтня «Осасуна» в ла Лізі зіграла з «бланкос» внічию 1:1, моментами могли вирвати перемогу в матчі. А сезон тільки нещодавно розпочався. Згодом і підопічні Анчелотті поступляться. Хоча б в наступному матчі.

Більше ударів - більше голів

Щоб засмутити мадридців, «Шахтарю» потрібно не соромитися тривожити Луніна. В минулому матчі українці завдали 3 удари в площину воріт і одного разу змогли відзначитися. Не варто бути математиком, щоб вирахувати, що зі зростанням першого показника, збільшуватиметься рахунок на табло.

Окрім активності в атаці, варто проявити монолітну дисципліну в захисті. У мадридському матчі «Реал» продемонстрував якісний пресинг у першому таймі. Немає причин вважати, що другий поєдинок розпочнеться за іншим сценарієм. Питання в тому, наскільки міцно зможуть стояти на ногах «гірники».

Читайте також: «Шахтар» сьогодні приймає «Реал» у Лізі чемпіонів УЄФА

Не відсторонення, а прийняття

Повторювати про психологічний тиск на українців марно. Дозволити думкам футболістів заполонити їхні голови не можна. Все навпаки. Вони повинні не забувати про гру, фокусуватися на матчі. Пам’ять і переживання через героїчну боротьбу українців і людей, які постраждали від терористичних дій росії, можна використати на свою користь.

Футболісти повинні пам’ятати свою основну місію на міжнародних змаганнях, повинні черпати мотивацію догравати у кожному епізоді. Матчі покликані дарувати радість, а українцям позитивні емоції не завадять. Особливо зараз.

Фото: shakhtar.com

Віталій Ткачук, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-