Формула-1: битва за корону триває

Формула-1: битва за корону триває

Укрінформ
Сенсаційна перемога Переса, «Феррарі» нарешті на подіумі та відкладене чемпіонство Ферстаппена.

Один із найвидовищних етапів Формули-1 спочатку вразив гонщиків погодою, а потім подарував глядачам масові сходи з дистанції. Також як мінімум на одну гонку він зберіг інтригу у чемпіонаті. Про перемогу Серхіо Переса, новий рекорд Алонсо, а також про головні перепитії Гран-Прі Сінгапуру читайте в матеріалі від Укрінформ. 

Алонсо – найдосвідченіший пілот Формули-1

Гран-Прі у Сінгапурі став особливим для Фернандо Алонсо. Дворазовий чемпіон Формули-1 у 350-й раз вийшов на старт Королівських перегонів. За цим показником пілот «Альпін» обійшов Кімі Райкконена (349 гонок), який торік завершив кар’єру у Ф-1. Та на відміну від Райкконена, Алонсо зупинятись не збирається. 41-річний гонщик підписав контракт із «Астон Мартін», за який виступатиме весь наступний сезон. 

Перед заїздом Фернандо привітали колеги по чемпіонату. Щоправда, відсвяткувати рекорд перемогою не вдалось. У ювілейній гонці іспанець не фінішував. На 22-му колі у Алонсо виникли проблеми з двигуном.

Інтрига триває – Ферстаппен не зміг достроково оформити чемпіонство 

Чинний чемпіон Формули-1 мав можливість захистити своє звання вже у Сінгапурі. Максу потрібно було перемагати у гонці, а також розраховувати, що його головний переслідувач - Шарль Леклер - фінішує не вище дев'ятого місця.

Однак все пішло шкереберть ще до самої гонки. За підсумками кваліфікації Ферстаппен посів восьме місце, тоді як Леклер взяв поул позицію. 

Гонка у Сінгапурі розпочалась не за графіком: через сильний дощ старт було відкладено на годину. Та далі ставало все цікавіше. На першому колі відбулася зміна лідера: Серхіо Перес обігнав Шарля Леклера, що безсумнівно мало піти на руку нідерландцю, але сам Ферстаппен не зумів стартувати вдало та втратив одразу чотири позиції, перемістившись на 12-е місце.

Далі Макс таки зміг відігратись. Скориставшись від'їздом віртуальної машини безпеки, Ферстаппен перемістився на сьому позицію. Допоміг нідерландцю піднятись вище Фернандо Алонсо. Як розповідала вище, іспанець зійшов з траси, тож Макс Ферстаппен, який їхав за ним, став шостим. Нідерландець робив спроби атакувати та навіть  претендував на топ-3 наприкінці гонки, але припустився помилки і був змушений їхати на додатковий піт-стоп.Врешті Макс фінішував лише сьомим. 

Тож місія стати чемпіоном світу у Сінгапурі успішно провалилася. 

Перес – тріумфатор дня

А от для іншого пілота «Ред Булу» Серхіо Переса гонка склалась якнайкраще. Мексиканець захопив ініціативу ще на початку гонки. За десять хвилин перед фінішем Чеко мав перевагу над Шарлем лише у три секунди, та все ж зумів втримати наполегливого та нестримного Леклера.

Перес зрештою став переможцем гран-прі у Сінгапурі. Це четверта перемога для мексиканця у Формулі-1. Йому навіть не зміг завадити штраф у 5 секунд, який він отримав за порушення під час машини безпеки. Враховуючи покарання, його перевага над Леклером склала 2,6 секунди. Третім фінішував ще один пілот «Феррарі» Карлос Сайнс. 

Фестиваль зіткнень та зходжень із траси

Через проблеми з погодніми умовами та велику кількість аварій гонка завершилася не після проходження 61 кола, а за 2-годинним відліком.

Читайте також: Формула-1. Гран-прі Сінгапуру: Перес виграв гонку

6 із 20 гонщиків не змогли дістатися до фінішу. Спочатку пілот «Альфа Ромео» Чжоу Гуаньюй намагався випередити Ніколаса Латіфі, але гонщик «Вільямс» не побачив обгону китайця і заблокував йому проїзд по трасі. Як підсумок, пілоти завершили гонку, не проїхавши й половини дистанції. Наступним «щасливчиком» став Алонсо, який не зміг продовжити гонку через проблеми з двигуном. 

На 26-му та 28-му колах виступи припинили Алекс Албон та Себастьян Окон. Причому Окон, так само, як і його партнер по «Альфа Таурі» Фернандо Алонсо, вибув з гран-прі через проблеми з двигуном. На 36-му колі зійшов Юкі Цунода. 

Тож фінішувати змогли лише 14 гонщиків у такому порядку: Перес, Леклер, Сайнс, Норріс, Ріккардо, Стролл, Ферстаппен, Феттель, Гемілтон, Гаслі, Боттас, Магнуссен, Шумахер та Рассел.

Далі буде

Ферстаппен спробує здійснити свою мрію вже за тиждень. Другий шанс стати Чемпіоном припаде на Гран-прі Японії, який відбудеться 9 жовтня. 

Фото: Getty Images, RedBull, Twitter.com

Діана Кондратюк, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-