Останній матч Петракова, або Програли всюди, де могли

Останній матч Петракова, або Програли всюди, де могли

Укрінформ
Збірна України завершила виступи в Лізі націй УЄФА і залишилася у лізі B на наступний сезон.

Національна збірна України з футболу зіграла внічию з Шотландією 0:0. У заключному поєдинку нас і Олександра Петракова влаштовувала тільки перемога. Про швидше за все останній матч Олександра Васильовича і послідовність футбольної фортуни читайте в матеріалі від Укрінформ.

Шоу на прес-конференції бути

Усвідомити обставини, які призвели до цього результату, краще з кінця. В нашому випадку з прес-конференції. Не встигла українська громадськість забути про «перли» Петракова під час розмови з медіа(30 слів на пресухі, «жабоїди» про французів, «працювати з жінками в ліжку»), як він поповнює список новими.

Читайте також: Петраков: На такому рівні, коли є моменти, треба забивати

Україна не змогла кваліфікуватися на чемпіонат світу і провалила Лігу націй. Варто ж бути готовим до запитань про відставку. Петракова й запитали. «Без коментарів. Вони знову хочуть, щоб я пішов», - сказав поки що головний тренер збірної й імітував характерний плювок розчарування. Звісно, він засмучений і розуміє своє положення. Поряд з тим, у футболі цінують результат, а переможець молодіжного ЧС не може цього не знати. 

Стабільно не щастить «фартовому Петраку»

Пропонуємо знову повернутися на декілька років назад. Старт відбору на чемпіонат світу і дві нічиї поспіль у тоді ще команди Шевченка. «Синьо-жовті» не впоралися з Фінляндією і Казахстаном. Тоді з кожної праски(даруйте за різкість) говорили про погану реалізацію збірної України. В цьому, звісно, було зерно правди. Як наслідок, з Шевою не подовжили контракт.

Петраков прийшов виправляти ситуацію. Ми справді могли пролетіти навіть над раундом плей-оф кваліфікації. На щастя, новий тренер зміг покращити наше становлення. Потім він же розповідав на одній із зустрічей з медіа, що у футбольних колах його називають фартовим. Як виявилося, все має властивість закінчуватися. Шкода, що у найвідповідальніший момент.

Читайте також: Україна - Шотландія. Онлайн матчу Ліги націй УЄФА

На футбольному «фронті» без змін

На матч проти Шотландії Петраков виставив найкращий склад, який мав у наявності. Навіть це не допомогло «синьо-жовтим» міцно стояти на ногах проти Шотландії. Британці грали у притаманний для себе силовий футбол і перетворили першу половину гри на бійку. Не всі українські футболісти були до цього готові. 

Попри все свій 100-відсотковий момент мав Ярмоленко. Капітан примудрився з кількох метрів пробити вище вже фактично пустих воріт. У відповідальних матчах марнувати такі шанси майже протизаконно. Ще декілька перспективних моментів змарнував Довбик. Так, форвард завжди опинявся в офсайді і ті голи все одно не зарахували б. Попри все, свої шанси варто реалізовувати.

В другому таймі можна згадати удар Мудрика після зміщення в центр, шанс Забарного і… офсайди того таки Довбика. Було зрозуміло, що час закінчується. Варто було ризикувати. Так думали всі, окрім Петракова. Він міняв гравців за позиціями і фактично купірував можливість фінальної навали «синьо-жовтих». Як наслідок, нічия, друге місце в групі і ліга В на наступний сезон. 

Дякуємо за все, Олександре Васильовичу

Збірна України з футболу провалила 2022 рік. Ми не кваліфікувалися на чемпіонат світу в Катарі і залишилися в лізі В на наступний сезон Ліги націй. На жаль, це не найбільша проблема.

Читайте також: Україна не змогла повернутися до еліти Ліги націй УЄФА, зігравши внічию із Шотландією

Команда не змінилася після Андрія Шевченка. Навпаки видніються дегративні процеси. Футболісти грають «за інерцією», команда перемагала за рахунок класу окремих гравців. Петраков так і не зміг привити збірній гру, за якою її б впізнавали у Європі. Можливо, проблема криється у непоступливості Олександра Васильовича. Хоч би що, але команді потрібні зміни, свіжий подих. Швидше за все, це завдання ляже на нового тренера, бо контракт з Петраковим поки не подовжили. І навряд планують.

Фото: УАФ

Віталій Ткачук, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-