Грюкнути дверима, або Останній матч «Динамо» в кваліфікації ЛЧ

Грюкнути дверима, або Останній матч «Динамо» в кваліфікації ЛЧ

Укрінформ
Сьогодні київське «Динамо» зіграє матч-відповідь з лісабонською «Бенфікою» у плей-офф кваліфікацї до Ліги чемпіонів.

Хоч кияни поступилися в Лодзі 2:0, вони мають шанс перевернути все з ніг на голову у другому матчі з португальцями. Або хоча б спробувати це зробити. Про шанси киян у матчі з «Бенфікою» читайте в матеріалі від Укрінформу.

Посилення кадрового голоду

Перед другою зустріччю команд розклад сил не змінився. «Бенфіка» залишилася грізним напів топом Європи, а у киян у таборі без підсилень. Навпаки, Мірча Луческу сьогодні  не зможе розраховувати на двох гравців основного складу. Циганков і Попов залишилися поза бортом через травми. Якщо втрату Дениса, при всій повазі, можна компенсувати Олександром Сиротою, то Циганкова замінити ніким. 

Читайте також: Де дивитися футбольний матч «Бенфіка» - «Динамо»

Втрата віце-капітана команди перед матчем, в якому варто відігруватися, - це близько до спортивної катастрофи. Швидше за все, на його позицію вийде Олександр Караваєв. Сашко примудрився двічі відзначитися в цьогорічній кваліфікації «Динамо» до ЛЧ. Наскільки він буде ефективним, коли варто створювати моменти, побачимо безпосередньо на грі.

Осиковий кіл в тактику Луческу

Прихід Мірчі Луческу в київський клуб ознаменував початок нового стилю гри «Динамо». «Біло-сині» зазвичай грають від захисту, по-італійськи, не форсуючи подій на полі. На іншу манеру гри не вистачає майстерності. Критикувати румунського спеціаліста за це немає сенсу. Він так примудрився виграти чемпіонат в дебютному для себе сезоні.

Цю манеру гри «Динамо» застосовує і в матчах Ліги чемпіонів. Більше того, завдяки Мірчиному «1:0» кияни й потрапляли в груповий етап ЛЧ. Цього разу завдання значно ускладнюється, адже киянам варто відігруватися з рахунку 2:0(результат першого матчу). Це означає, що розкриватися варто буде одразу.

Чи вдасться це «Динамо» на заповненому «Ештадіу Да Луж»? Питання риторичне. Враховуючи багаж проблем київського клубу і різницю в класі команд, здається, що кияни мали б їхати і намагатися не зганьбитися. Але й це не зовсім відповідає дійсності.

«Впевнений, завтра на трибунах буде чудова атмосфера, прийде багато уболівальників. «Бенфіка» – найкраща команда у Португалії і гратиме на найвищому рівні. А у нас дуже молоді гравці, ми не змогли провести трансфери. Нам буде нелегко, але будемо намагатися забути про всі позафутбольні обставини та зосередитися лише на грі», - наголосив на передматчевій прес-конференції головний тренер «Динамо» Мірча Луческу.

Читайте також: Букмекери дали прогноз на матч «Бенфіка» - «Динамо» у Лізі чемпіонів УЄФА

План на відбір виконано ще в Австрії

Будемо відвертими, завданням мінімум для киян було потрапляння в Лігу Європи. Перемігши австрійський «Штурм», вони це право для себе вибороли. Якщо кияни таки зможуть здійснити камбек, то це буде приємним бонусом. Якщо ні - зіграють у груповому етапі Ліги Європи. А там теж можна заробити такі необхідні кошти в цей скрутний час.

За таких обставин кияни не повинні відчувати тиску від результату гри в стратегічному масштабі. Отже, чому б не по експерементувати. Всі ми пам’ятаємо, як «гуділа» молодіжка «Динамо» в юнацькій ЛЧ минулого року. Ці хлопці можуть отримати свій шанс у матчі-відповіді з «Бенфікою». Так, противник серйозний, але лише в таких умовах загартовується сталь. Час серйозно спробувати Вівчаренка, Царенка, того ж Ваната. 

Читайте також: «Динамо» сьогодні зіграє матч у відповідь з «Бенфікою» у Лізі чемпіонів УЄФА

Щоб не трапилося, ми сподіватимемося на диво у матчі з «Бенфікою». Не варто також забувати про головну мотивацію киян: порадувати українців. Особливо на День українського прапора. Зі святом!

Фото: fcdynamo.com

Віталій Ткачук, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-