Очікувана поразка в Лодзі або На крок ближче до Ліги Європи

Очікувана поразка в Лодзі або На крок ближче до Ліги Європи

Укрінформ
Київське «Динамо» поступилося лісабонській «Бенфіці» 0:2 у першому матчі кваліфікації до Ліги чемпіонів.

Результат матчу повністю закономірний. Хоч надія на нічию була. Питання навіть не в тому, що кияни програли, не забивши й одного м’яча у ворота суперників. Тут хочеться акцентувати на тому, як вони поступилися. Про це - в матеріалі від Укрінформ.

З перших хвилин здавалося, що коуч «Динамо» Мірча Луческу явно щось задумав. Його підопічні розпочали гру компактно. Циганков навіть декілька разів натякнув на те, що команда збирається грати на контратаках. На жаль, потуги тривали недовго і в елементарній ситуації м’яч ідеально ліг на ногу Жілберто. Той запустив «круглого» праворуч в «дев’ятку» і відкрив рахунок на старті зустрічі.

Читайте також: «Динамо» - «Бенфіка». Онлайн-трансляція

Перший гол - це класичний маркер того, що трапляється, якщо не встигаєш за темпом гри. А динамівці й не мали б встигати. Єдиний, хто за функціоналом повинен був блокувати удари з підступів штрафної у киян, - це Сергій Сидорчук. Капітан, як і ми з вами, споглядав за дійством зі сторони через перебір жовтих карток. 

Після забитого голу «Бенфіка» дозволила киянам пограти у футбол. Правду кажучи, у них непогано виходило. Найкращий момент створив Циганков після яскравого проходу вздовж штрафної. Віктор завдав щільного удару по воротах і ледь не влучив у верхній кут. Майже всі потуги «Динамо» в атаці завершувалися при переході від півзахисту до нападу.

Читайте також: «Динамо» - «Бенфіка»: стрибнути вище голови

Хоч динамівці непогано обкрадали суперників, але розвинути успіх не вдавалося. Наступна передача постійно йшла на суперника. Якщо пас все ж проходив, то португальці не цуралися легенько класти суперників на газон - 6:10 за фолами. Після першого пропущеного голу кияни билися головою об стіну опорників: Флорентіну і Фернандеса. Поки Циганков не «асистував» на Нереса. Обрізка капітана «Динамо» дозволила бразильцю вийди на ворота Бущана і відпасувати на Рамоса - 0:2.

Другий пропущений став для «Динамо» серйозним нокдауном. Після цього «Бенфіка» створила щонайменше 3 шанси зробити рахунок розгромним, але, на щастя, не реалізувала свої моменти. Безнадійно програшна ситуація оголила головну проблему «Динамо»: тремтіння під натиском. Дубінчак постійно пасував на футболістів в червоному, Андрієвський розсипався в силових протистояннях, Шепелєв не встигав на перехопленнях.

Читайте також: «Динамо» поступилося «Бенфіці» у Лодзі

Другий тайм не повинен був відрізнятися від першого, якби португальці не розслабилися. Певна недооцінка збоку суперника дозволила вийти на ударну позицію Караваєву і Ванату(обидва вийшли на поле з лави для запасних). Ці моменти кияни теж змарнували. Друга половина матчу пройшла під гаслом «одні не можуть, а інші  не хочуть». Для розуміння трохи статистики: 7:12 за ударами, 3:6 за кутовими і майже рівний відсоток володіння м‘ячем(47:53).

«Бенфіка» грала не в повну силу на чужому полі. Гра могла б скластися інакше, якби «Динамо» не припустилося помилок рівня дитячо-юнацької школи, але сталося, як сталося. З такими помилками в Лізі чемпіонів робити нічого.

Попри загальний негативний настрій і певну безнадійність, кияни залишилися у грі. Попереду матч у Лісабоні за шаленого тиску трибун. Якщо розібрати слабкі сторони суперника, а вони чітко проглядаються, то можна чіплятися за результат. Залишилося навчитися не ховати себе власноруч. Матч-відповідь відбудеться 23 серпня.

Фото: fcdynamo.com

Віталій Ткачук, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-