Стали відомі учасники чемпіонату України з футболу у Першій та Другій лігах

Стали відомі учасники чемпіонату України з футболу у Першій та Другій лігах

Укрінформ
Визначилися формат, склад учасників і календар змагань у Першій і Другій лігах сезону-2022/23.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Професіональної футбольної ліги України (ПФЛ).

Війна внесла свої корективи у плин вітчизняного футбольного чемпіонату - вимушено призупинили участь чимало клубів першої та другої ліг. Це змусило ПФЛ спільно з клубами виробити новий підхід до формування складу учасників і способу розіграшу нового сезону змагань.

Так, після консультацій зі всіма клубами ухвалено рішення затвердити склад учасників чемпіонату України з футболу серед клубів першої ліги сезону-2022/2023 (дві групи - група А та група Б) за територіальним принципом.

Група А:«Буковина» (Чернівці), «Діназ» Вишгород), «Епіцентр» (Кам’янець-Подільський), «Карпати» (Львів), «Нива» (Тернопіль), «Полісся» (Житомир), «Прикарпаття» (Івано-Франківськ), «ФСК Маріуполь» (Маріуполь).

Група Б: «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні), «Кремінь» (Кременчук), «ЛНЗ» (Черкаси), «Металург» (Запоріжжя), «Оболонь» (Київ), «Полтава» (Полтава), «Скорук» (Нікопольський район), «Чернігів» (Чернігів).

У сезоні-2022/2023 заплановано провести змагання у два етапи - дві групи по вісім команд, два кола в 14 турів, 56 матчів у кожній групі на першому етапі (загалом 112 матчів).

На другому етапі 1-4 місця груп формують групу за вихід до УПЛ з урахуванням очок, отриманих на першому етапі в іграх між собою. А 5-8 місця формують групу за право грати в Першій лізі з урахуванням результатів ігор між собою на першому етапі.

На другому етапі команди групи А проводять матчі тільки з командами групи Б у два кола, 32 матчі в кожній групі, команди проведуть по 8 матчів.

Загалом у чемпіонаті буде проведено 176 матчів. Кожна команда зіграє 22 матчі. Дві кращі команди здобувають право на прямий вихід до УПЛ, третя та четверта команди першої ліги зіграють матчі плей-офф за підвищення у класі - третє місце першої ліги грає з 14-м місцем УПЛ, четверте місце першої ліги грає з 13-м місцем УПЛ.

Також вирішено затвердити склад учасників чемпіонату України з футболу серед клубів Другої ліги сезону-2022/2023.

Команди: «Васт» (Миколаїв), «Звягель» (Новоград-Волинський), «Кремінь-2» (Кременчук), «Металург-2» (Запоріжжя), «Нива» (Бузова), «Нива» (Вінниця), «Реал Фарма» (Одеса), «Рубікон» (Київ), «Хуст Сіті» (Хуст), «Чайка» (Петропавлівська Борщагівка), «Полісся-2» (Житомир).

11 команд Другої ліги зіграють у два кола. Перше місце підвищується в класі напряму, друге місце зіграє стиковий матч із передостаннім місцем Першої ліги.

Читайте також: ФК «Звягель» із Житомирщини може стати учасником Другої ліги

У разі підтвердження ФК «Десна» та ФК «Маріуполь» участі в чемпіонаті УПЛ сезону-2023/2024 матчі плей-офф не проводитимуться. Кількість команд УПЛ збільшується до 18-ти. У разі, якщо тільки один із зазначених клубів підтверджує участь, тоді команда, що посіла 14-те місце у Прем’єр-лізі, та команда, що посіла третє місце у другому етапі змагань Першої ліги у чемпіонській групі, бере участь в етапі плей-офф за право грати в чемпіонаті України серед клубів УПЛ сезону-2023/2024.

Фото: uaf.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-