Як вихованці «Динамо» в плей-офф ЛЧ витягли

Як вихованці «Динамо» в плей-офф ЛЧ витягли

Укрінформ
Київське «Динамо» перемогло «Штурм» у 3 раунді кваліфікації до Ліги чемпіонів - 2:1.

Матч в австрійському Граці завершився перемогою киян. Саме підопічні Мірчі Луческу проходять до раунду плей-офф Ліги чемпіонів. Якщо перед матчем все видавалося передбачуваним, то сам поєдинок приємно вразив своєю видовищністю. Про те, чому «Штурм» не став для киян легкою прогулянкою і за рахунок чого підопічні Луческу пройшли далі читайте в матеріалі від Укрінформ.

Фактор домашніх трибун

Перед матчем зі «Штурмом» Олександр Караваєв доєднався до підкасти Ігоря Бурбаса. Там футболіст розповів, що австрійці на виїзді і вдома - це дві різні команди. Хоч кияни розуміли специфіку «Штурму», але якісно налаштуватися до «зміни» суперника не змогли.

Мандраж футболістів з Києва можна було відчути з перших хвилин матчу. «Динамо» обмежувалося контролем м’яча сумнівної якості і тим паче ефективності. Особливо в цьому аспекті гри «відзначився» Олександр Сирота. Щонайменше двічі захисник відверто помилявся при передачі назад, а одного разу ледь не закотив м’яч у власні ворота. 

Не клеїлося і попереду. Бесєдін занадто вжився в роль «опорного нападника»(чомусь коментатори люблять так характеризувати беззубу гру в атаці від Артема). Зовсім тьмяно виглядав Буяльський, одноманітно рухався Циганков. Команда не могла віднайти свої ритми. Кульмінацією цієї катавасії став пропущений гол. 

Типове «Динамо» Луческу

Попри пропущений гол, кияни події не форсували. Вони тримали в голові переможний «1:0» першого матчу і особливо масовано вперед не йшли. Звісно, обидві команди воротам загрожували, але без тотальної ініціативи однієї із сторін: 57:43 за володінням м’ячем, 16:15 за ударами на користь киян. Під кінець основного часу Мірча почав освіжити команду. Румунський спеціаліст зробив низку замін, серед яких вже класична - Вівчаренко - Дубінчак. 

Читайте також: «Штурм» - «Динамо» . Онлайн-трансляція

Як виявилося потім, саме це рокірування вирішило долю матчу в овертаймах. Після шедеврального навісу Циганкова, м’яч  опинився у Костянтина Вівчаренка. Той не знітився і зрівняв рахунок в матчі. Фінальний акорд прогнозовано був за самим Циганковим. Віктор опинився один в штрафному суперника після комбінації киян і приніс своєму клубу перемогу.

Особливо приємно, коли в скрутні часи тебе рятують саме власні вихованці. Можливо, саме молодь академії стане фундаментом для становлення нового чемпіонату України. 

Далі в Португалію

Лісабонська «Бенфіка» вдруге розгромила «Мідтьюллан»(3:1). Це означає, шо київське «Динамо» зустрінеться в плей-офф кваліфікації ЛЧ саме з «орлами». Матч стане черговим приводом побачитися з друзями для Романа Яремчука. З позитивного для українського вболівальника - все. 

Читайте також: «Динамо» обіграло в овертаймі «Штурм» і продовжить виступ у Лізі чемпіонів УЄФА

Нинішньому «Динамо» буде складно щось протиставити «Бенфіці». На загальний рівень команди накладається ще той факт, що кияни у двох з трьох останніх матчів грали 120 хвилин. Ми, звісно, продовжимо підтримувати українську команду, але легкої гри очікувати не варто. Окрім того, Ліга Європи сьогодні для «Динамо» - це теж непогано.

Фото: fcdynamo.com, Getty Images, twitter.com/SKSturm

Віталій Ткачук, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-