УЄФА оновив правила суддівства у Суперкубку та Лізі чемпіонів

УЄФА оновив правила суддівства у Суперкубку та Лізі чемпіонів

Укрінформ
Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) вперше вирішив використати напівавтоматичну систему визначення положення «поза грою».

Як передає Укрінформ, про свою ініціативу повідомляє офіційний сайт УЄФА.

Напівавтоматична система враховує положення кінцівок футболістів у момент передачі м'яча. В УЄФА зазначають, що вона відстежує 29 різних точок на тілі гравців, швидше та точніше визначаючи, чи був футболіст в офсайді.

«Це інноваційна технологія дозволить бригадам відеоасистентів (VAR) швидше та точніше визначати положення «поза грою», що сприяє підтримці ритму гри та послідовності прийнятих рішень. Система готова до використання в офіційних матчах та застосування на кожному стадіоні Ліги чемпіонів», - прокоментував нововведення голова суддів комітету УЄФА Роберто Розетті.

Вперше ця система буде випробувана у матчі за Суперкубок УЄФА між мадридським «Реалом» та франкфуртським «Айнтрахтом», який відбудеться 10 серпня. У Лізі чемпіонів, у свою чергу, її введуть із матчів групового раунду з 6 вересня.

Читайте також: УЄФА вирішив застосувати систему VAR вже у третьому раунді відбору ЛЧ

Зазначимо, що у липні Міжнародна федерація футболу (ФІФА) оголосила про використання нової технології на чемпіонаті світу-2022 у Катарі. Рішення впровадити систему було ухвалено через недосконалість системи відеоповторів, які значно затримували гру і не завжди точно визначали правильне рішення в ігрових епізодах.

Раніше повідомлялося, що УЄФА вирішив використати систему відеоасистента рефері (VAR), починаючи з 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів.

Фото: AP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-