Збірній України прогнозують вихід з групи Євробаскету-2022

Збірній України прогнозують вихід з групи Євробаскету-2022

Укрінформ
За місяць до початку чемпіонату Європи з баскетболу серед національних чоловічих команд сайт ФІБА опублікував рейтинг сили збірних Євробаскету-2022.

Збірна Україні у цьому списку йде на 19-й позиції з 24-х команд, передає Укрінформ. 

"Україна буде командою, до якої не можна легковажно ставитись суперникам у групі С у Мілані. Нещодавно українські баскетблісти дуже налякали Іспанію під час відбіркового матчу до чемпіонату світу. Вони пробилися до 1/8 фіналу на останньому Євробаскеті у 2017 році, де поступилися майбутнім чемпіонам зі Словенії. Святослав Михайлюк був одним з найкращих гравців команди минулого місяця, і це недооцінена команда, яка може наробити шуму. Ймовірно, вони змагатимуться з Великою Британією та Естонією за місце у плей-офф», - зазначає пресслужба ФІБА. 

Варто зазначити, що суперники команди Айнарса Багатскіса по групі - Естонія та Велика Британія - йдуть нижче за рейтингом, тому, за прогнозами ФІБА, збірна України має виходити до плей-офф.

Рейтинг збірних групи С:

23-тє місце рейтингу - Естонія

20 - Велика Британія

19 - Україна

11 - Хорватія

8 - Італія

3 - Греція.

Серед трійки фаворитів чемпіонату Європи - збірна Греції, в якій ударною силою має стати Янніс Адетокумбо. Франція, яка бачиться багатьма головним фаворитом - друга, а перше місце автори рейтингу віддали діючим чемпіонам Європи словенцям, за яких зіграє Лука Дончич, а, можливо, й  Горан Драгич, який, попри рішення завершити кар’єру у збірній, присутній у попередньому списку команди.

Топ-8 рейтингу:

8 - Італія

7 – Туреччина

6 - Іспанія

5 - Литва

4 - Сербія

3 - Греція

2 - Франція

1 - Словенія.

Читайте також: Баскетболісти збірної України виступлять на турнірі у Туреччині

Чемпіонат Європи пройде з 1-го по 18 вересня. Україна зіграє у групі С в Мілані. Перший матч наша команда проведе проти Великої британії 2 вересня.

Фото: fbu.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-