Parimatch Foundation передає закладам освіти спортивні набори

Parimatch Foundation передає закладам освіти спортивні набори

Укрінформ
Програма «Нова фізична культура» в дії.

Представники міжнародного благодійного фонду Parimatch Foundation з керівництвом Івано-Франківської обласної військової адміністрації, місцевої влади відвідали заклади загальної середньої освіти: Калуський ліцей № 5 та Болехівський ліцей № 1 «Академічний», які стали тимчасовим прихистком для ВПО. Ціль поїздки — передача спортивних наборів для учнів та внутрішньопереміщенних дітей в рамках програми «Нова фізична культура». 

Передали спортивний інвентар дітям у Калуш та Болехов директор представництва міжнародного благодійного фонду Parimatch Foundation в Україні Вадим Місюра, заступник голови Івано-Франківської ОВА Віталій Ільчишин, директор департаменту освіти та науки Віктор Кімакович. Також участь у заходах взяли голови Калуської міської ради Андрій Найда та Болехівської міської ради Іван Яцинин. 

«Прикарпаття стало тимчасовим прихистком для десятків тисяч сімей з дітьми, які вимушені були покинути свої домівки через бойові дії. Ми намагаємось забезпечити ВПО усім необхідним. Особливої уваги заслуговує фізичне і психологічне здоров’я наших дітей. Завдяки співпраці обласної військової адміністрації з Parimatch Foundation 33 заклади освіти Івано-Франківщини отримали 40 наборів із спортивним інвентарем, у кожному з яких – сучасне спорядження для занять футболом, баскетболом, волейболом, бадмінтоном, шахами, шашками та дартсом. Це сприятиме залученню дітей з вимушено переміщених сімей до заняття спортом, зміцнить їх здоров’я, а також покращить дозвілля наших діток, які стали тепер як одна велика родина», -  зазначив  заступник голови Івано-Франківської ОВА Віталій Ільчишин.

З нагоди отримання спортивних подарунків, учні Калуського ліцею провели патріотичний флешмоб. У ньому взяли участь і діти, які вимушено переселилися до Калуша, і зараз навчаються у цьому закладі освіти. У Болехівському ліцеї діти разом з тренерами оцінили новий інвентар та відразу розпочали тренування у спортивному залі.

«Ми отримали два спортивні набори від Parimatch Foundation для закладу освіти, де наразі перебувають ВПО. Дітям це зараз дуже потрібно, адже саме спорт сприяє швидкій реабілітації, допомагає подолати стрес та є основою здоров’я. Тож ми вдячні Фонду та Івано-Франківській облдержадміністрації за підтримку наших дітей і сподіваємося на продовження плідної співпраці і у рамках інших проєктів», - зазначив голова Болехівської міської ради Іван Яцинин.

В рамках програми «Нова фізична культура» Parimatch Foundation придбав 200 спортивних наборів на загальну суму 2 млн грн. Фонд розподіляє їх серед регіонів України, в яких знаходяться шелтери для внутрішньопереміщених осіб зі значною кількістю дітей. 

«Ми усвідомлюємо, що сьогодні ментальне здоров’я дітей – один з головних факторів в реабілітації й адаптації в новому етапі життя. І саме спорт допомагає подолати стрес та стає підґрунтям для стабілізації здоров’я. Тому ми об’єднуємо зусилля з місцевими державними установами та представниками громадського сектору для масштабування соціально-важливих проєктів та програм, аби надавати допомогу якомога більшій кількості дітей. Ми хочемо, щоб діти якомога скоріше повернулись до свого активного та щасливого життя і спорт в цьому допоможе», - зазначає директор представництва міжнародного благодійного фонду Parimatch Foundation в Україні Вадим Місюра.

З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну Parimatch Foundation підтримує Івано-Франківську область в рамках програми “Допомога Україні”. Фонд допоміг в регіоні облаштувати тимчасові прихистки, що розміщуються у навчальних закладах. У березні передали 600 спальних комплектів та продуктові набори, які були направлені до закладів освіти, де перебувало найбільше ВПО. 

Читайте також: Parimatch Ukraine спільно з Фондом Сергія Притули запускають аукціон для допомоги ЗСУ

Діяльність Parimatch Foundation в Івано-Франківській області не обмежується виключно гуманітарною допомогою. Фонд також запустив освітній курс для психологів ІРЦ, який пройшли 28 спеціалістів регіону. Вони вже активно працюють з ВПО, як дітьми, так і дорослими за новими методиками. Додамо, що за ініціативи Parimatch Foundation тренерами навчального курсу «Кризова психологічна допомога» стали представники Ізраїльської коаліції травми.

Фото: Parimatch

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-