Формула-1: Інтрига у боротьбі за титул розсіюється

Формула-1: Інтрига у боротьбі за титул розсіюється

Укрінформ
Страшний сон Леклера, подвійний успіх «Мерседес» та сьома перемога Ферстаппена.

Гонка у Ле-Кастелле дала старт другій частині сезону. Напередодні поул у кваліфікації здобув нестримний Шарль Леклер, слідом за ним розмістились пілоти «Руд Бул»: Макс Ферстаппен та Серхіо Перес. Про найголовніші події Гран-Прі Франції у матеріалі Укрінформ.

Зміни у топ-3 вже на старті гонки

3..2..1.. Старт! Початок гонки подарував філігранний обгін від Льюїса Гемілтона. Британець обійшов Чеко Переса, закріпивши за собою третє місце. У головних фаворитів – без змін. Леклер зумів втримати позицію та очолив пелотон, за ним немов яструб летів Макс Ферстаппен.

Варто сказати про Сайнса. Гонщику «Феррарі» поставили нову силову установку. Через це він стартував 19-м.

Катастрофа для «Феррарі»

Кульмінаційним стало 18 коло змагань. Через зношення шин, Леклер не впорався з керуванням та вилетів із траси на 11 повороті. Шарль не стримував своїх емоцій, його крики відчаю почув весь стадіон. Гонка для пілота «Феррарі» закінчилась достроково.

Появою сейфті-кару не міг не скористатись Льюіс Гемілтон, британець вмить заїхав на піт-стоп, звідки мав повертатись першим. Але виїжджаючи з боксів британець проґавив Макса Ферстаппена та віддав йому лідерську позицію.

Проблеми у «Феррарі» не закінчувались. Карлос Сайнс створив небезпечну ситуацію на виїзді з боксів,  за що його покарали штрафом у 5 секунд.

Ферстаппен знову перший

Ніхто та ніщо не завадили нідерландцю фінішувати першим. Макс Ферстаппен впевнено закінчив гонку, оформивши свою сьому перемогу в сезоні. Слідом за ним розташувався Льюїс Гемілтон. Гран-Прі у Франції стало 300 для британця в кар’єрі. До речі, Гемілтон став другим вперше в цьому сезоні. 

А от боротьба за третє місце подарувала глядачам чималу інтригу та масу видовищ. За 15 кіл до завершення гонки саме Карлос Сайнс їхав слідом за Гемілтоном та команда покликала його в бокси відбувати той самий штраф, ціною в 5 секунд. Врешті, Карлос показав найшвидше коло в гонці та фінішував п’ятим, ставши гонщиком дня за версією глядачів.

А от справжню баталію між собою влаштували Расселл та Перес, які до останнього кола не могли поділити третю позицію. Допоміг їм це зробити Чжоу Гуанью. Пілот «Альфа Ромео» вилетів з траси, після чого оголосили віртуальний сейфті-кар. Далі загорілись зелені прапори і.. Джорж Рассел миттєво зреагував на них, не залишивши Пересу шансів.

Ферстаппен vs Леклер: боротьба триває

Перемога додає ще більшої впевненості Ферстаппену та ставить під сумнів інтригу за чемпіонство Формули-1. Леклер йде на другій поточній позиції, програючи Максу аж 65 очок.

Читайте також: «Формула-1»: Гран-прі Франції виграв Ферстаппен

Поспостерігати за їхніми «розбірками» можна вже за тиждень. 31 липня відбудеться Гран-прі Угорщини.

Фото: Getty Images, F1

Діана Кондратюк, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-