Перечекати цей дощ або захід сонця у кар’єрі Ярмоленка

Перечекати цей дощ або захід сонця у кар’єрі Ярмоленка

Укрінформ
Андрій Ярмоленко приєднався до арабського «Аль-Айну» на сезон 2022 /23.

Сага з трансфером лідера і другого найкращого бомбардира збірної України Андрія Ярмоленка завершилася. Футболіст у якості вільного агента перейшов до стану «Аль-Айну» з Об’єднаних Арабських Еміратів. Перехід Ярмоленка викликав хвилю суперечливих думок з цього приводу. Чому 7 номер збірної України вчинив правильно, чи може цей перехід негативно вплинути на кар’єру футболіста в національній команді і коли чекати Ярмоленка у Києві читайте в матеріалі від Укрінформу.

Читайте також: Ярмоленко офіційно перейшов до команди Реброва «Аль-Айн»

Головна мотивація – стабільність

Чемпіонат ОАЕ – це однозначно не рівень для футболіста калібру Ярмоленка, але це найкращий вибір у нинішній ситуації. Сам Андрій зазначив, що не мав на руках десятки пропозицій від інших клубів. А повертатися в рідне «Динамо» зараз, як то кажуть, не на часі.

Через вторгнення росії в Україну національний чемпіонат завис у повітрі: досі не до кінця зрозуміло, де гратимуть команди, який бюджет буде в клубів. Про рівень УПЛ в умовах закордонного вояжу можна буде говорити після його початку, але зараз ситуація нестабільна. Андрій натомість 32-річний футболіст, якому необхідно знати, що буде далі на заході його спортивної кар’єри.

«Ярмоленка поза всілякими сумнівами значно перевищує рівень чемпіонату навіть при тому, що він уже в доволі поважному спортивному віці й грає не так, як 5 років тому. Попри це, чемпіонат Арабських Еміратів - це історія для догравання і грошей. Зараз, звісно, повертатися немає куди», - зазначив журналіст і прес-аташе Андрія Шевченка Микола Васильков в ексклюзивному коментарі Укрінформу.

Звісно, в цій історії зіграв і фактор грошей. Ярмоленко отримував 6 мільйонів фунтів на рік у «Вест Гемі», тому лише команда нафтових мільярдерів могла задовольнити апетити Андрія. Це теж добре, адже війна проти російських окупантів триває, а Ярмоленко активно допомагає ЗСУ. І, судячи з усього, допомагатиме до перемоги.

Читайте також: Ярмоленко: Петраков підтвердив, що викликатиме до збірної

Грати в ОАЕ – не сидіти в Англії

З 2018-го року Андрій Ярмоленко зіграв 86 матчів за лондонський «Вест Гем» і забив 13 м’ячів. Розпочав українець, як зазвичай, непогано, але низка травм і прихід керманича Мойєса завадили Ярмоленку розкритися на повну. В «Аль-Айні» він точно зможе грати стабільно. Добре відомий українському вболівальнику тренер Сергій Ребров організує Ярмоленку місце в команді й допоможе з адаптацією.

«Сергій Ребров зіграв ключову роль в його переході. Приємно розуміти, що тренер знає тебе і вірить в тебе, дає шанс грати постійно. Андрій Ярмоленко і Сергій Ребров працювали разом, знають один одного і розуміються з пів слова. Для тренера і клуба це дуже вигідний трансфер», - пояснив колишній футболіст та футбольний експерт Євген Левченко в ексклюзивному коментарі Укрінформу.

Попри постійну ігрову практику Андрій може просісти в якості гри через низький рівень чемпіонату. Це може негативно вплинути на збірну України. За  словами Ярмоленка, перехід в «Аль-Айн» не стане перепоною для виклику в збірну – це підтвердив коуч «синьо-жовтих» Олександр Петраков. «Він все одно сидів у «Вест Гемі». Хоча тренуватися і грати за кубок в стані «молотобійців» - це все одно не те, що він отримає в Арабських Еміратах», - думає Микола Васильков.

Євген Левченко, своєю чергою, переконаний, що перехід в «Аль-Айн» не завадить Ярмоленку грати якісно в національній команді. «Я не думаю, що Андрій сильно просяде в збірній. Якщо таке станеться, то варто буде робити висновки. Я думаю, що в збірній повинні грати найсильніші, а Андрій уже довів всім, що навіть якщо він не грає в клубі, то в збірній демонструє якісний футбол. Перехід в «слабший» чемпіонат не знизить якість Ярмоленка», - пояснив Левченко.

Читайте також: Ярмоленко: Дуже очікую на можливість допомогти «Аль-Айну» виграти титули

Повернення в рідну гавань відкладається

Найбільш логічним у цій історії був би перехід Ярмоленка в київське «Динамо». Цього хотіли і футболіст, і керівництво київського клубу. Сумнівів у тому, що трансфер до Києва стане фінальним акордом «бізона»(прізвисько Ярмоленка у футбольній спільноті – ред.), немає. Але зараз в Україні «дощить», тому Андрій обрав сонячні Емірати. Там він зможе заробити грошей, допомогти фінансово і повернутися після перемоги України.

«Контракт у нього на 1 рік. Думаю, потім він повернеться в Україну, якщо будуть сприятливі умови для цього. Якщо київське «Динамо» нормалізується в нинішніх реаліях нашого чемпіонату, то можна чекати, що фінальним кроком Андрія стане саме перехід до киян», - переконаний Микола Васильков.           

Андрію 32 роки, він професіонал і знає, що робить. Ми тим часом повинні зрозуміти і готуватися до того, що кар’єра кумира уболівальників наближається до завершення.  А українському футболу, національній збірній варто жити далі, без фірмового зміщення «сімки» з флангу й удару в дальній кут.

«Ярмоленко - це лідер команди у всіх сферах. Він як тренер на полі. Він знає, коли гра потребує форс-мажорного вторгнення, коли її потрібно приглушити. Він веде гру команди, хоч не добігає часто, за що його критикують. Збірна без Ярмоленка - це буде зовсім інша команда. Хоч зараз триває становлення нової команди, але, коли піде Андрій, тоді збірна починатиме в чомусь з нуля», - підсумував Микола Васильков.

Фото: УАФ, прес-служба «Аль-Айну»

Віталій Ткачук, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-