У Туреччині завершились підготовчі збори юних українських шахістів до чемпіонатів Європи

У Туреччині завершились підготовчі збори юних українських шахістів до чемпіонатів Європи

Фото
Укрінформ
Два турніри з швидкої та блискавичної гри, десятки тренувальних бліц-партій та перемога українських шахістів проти суперників з Анталії у дружньому шаховому матчі.

На початку липня шахісти віком від 6 до 16 років, чемпіони областей, переможці та призери Всеукраїнських і міжнародних змагань з шахів відвідали Туреччину аби пройти підготовку до чемпіонатів Європи, повідомляє Укрінформ.

Через воєнну агресію росії, проведення таких тренувань на території України наразі неможливе.

26 юних спортсменів з Херсону, Маріуполя, Львову, Охтирки, Івано-Франківську, Коломиї, Стрию, Одеси, Дніпра та Києва прибули до шахового табору в Анталії, щоб підвищити спортивну майстерність напередодні командного Чемпіонату Європи й Чемпіонату Європи з швидких та блискавичних шахів, які відбудуться наприкінці липня у Греції. 

У межах підготовчої програми юні спортсмени вивчали творчість провідних шахістів, гросмейстерів та чемпіонів світу. Вирішували завдання на стратегічні прийоми, тактичні задачі, посилюючи власні навички у відкритих та закритих позиціях. Отримані знання закріпляли у практичній грі.

Читайте також: П’ятирічний шаховий вундеркінд із Вінниці мріє зібрати кошти на танк для ЗСУ

Закриття табору відвідав Консул України в Анталії Емір Рустамов. Навчання та практика у шаховому таборі здійснювалась за керівництва тренера Дмитра Семенова, майстра спорту України та світу, та гросмейстера Назара Фірмана, провідного шахового діяча України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-