Біатлонну базу в Чернігові відновити неможливо – міськрада

Біатлонну базу в Чернігові відновити неможливо – міськрада

Відео
Укрінформ
Біатлонну базу в Чернігові, яку зруйнували обстрілами та авіаударами російські загарбники, відновити неможливо.

Про це в ефірі програми Профутбол Digital сказав начальник управління у справах сім'ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради, віцепрезидент федерації біатлону України Андрій Дериземля.

"Базу взагалі не можна відновити, на жаль. Потрібно її зносити і будувати нову. Це дуже прикро, яка б вона не була застаріла, але своїми силами міська і обласна ради, федерація біатлону її підтримували.

Тут спортсмени проживали, харчувалися, тренувалися. На збори приїжджали спортсмени з інших областей – лижники, біатлоністи та паралімпійська збірна.

Без сліз на це дивитись не можна. Я 10 років прожив на цій базі. Тут тренувалися від початківців до призерів Олімпійських ігор", - сказав Дериземля.

За його словами, під час бомбардувань на базі були працівники та спортсмени. Член збірної України Дар’я Блашко ховалася в підвальному приміщенні.

"Перший приліт був 19 березня, авіаудар – найбільше руйнування. Потім були обстріли з «градів», «смерчів».

Зруйнована база повністю. Навіть в кімнаті, де зберігалась зброя, пробите укриття. На жаль, велика кількість спортивного інвентарю повністю зруйнована – від не дуже дорогого інвентаря для початківців до професійного.

Це дуже дороговартісне знаряддя, одна рушниця коштує приблизно 3 тисячі євро. Там було десь 40 одиниць зброї, лижі, одна пара яких коштує приблизно 350 євро", - сказав віцепрезидент федерації біатлону.

Читайте також: росіяни обстріляли «Градами» пасовище з коровами на Чернігівщині

Як повідомлялось, на початку російської агресії Чернігівська міська рада звільнила чиновників, які залишили місто. Серед них був дворазовий призер чемпіонатів світу з біатлону Андрій Дериземля. Згодом Дериземлю поновили на посаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-