46 українців виступлять на Юнацькому олімпійському фестивалі-2022

46 українців виступлять на Юнацькому олімпійському фестивалі-2022

Укрінформ
24 липня у Банській Бистриці (Словаччина) стартує XVІ літній Європейський юнацький олімпійський фестиваль (ЄЮОФ). 

Попри надскладну ситуацію, в якій перебуває наша країна, синьо-жовтий прапор майорітиме і на цих престижних молодіжних континентальних стартах, передає Укрінформ.

У Словаччині наша юнацька збірна буде представлена 46-ма спортсменами, які виступатимуть у 6-ти видах спорту - бадмінтоні, велоспорті, дзюдо, легкій атлетиці, спортивній гімнастиці та плаванні. 

Зауважимо, що участь нашої команди в ЄЮОФ стала можливою завдяки постійному діалогу щодо розв'язання усіх організаційних питань президента НОК України Сергія Бубки з Європейськими олімпійськими комітетами на чолі зі Спіросом Капралосом, вагомій підтримці з боку рргкомітету фестивалю та НОК Словаччини, який організував тренувальний табір, а також скоординованій спільній позиції з Міністерством молоді та спорту України.

Довідково. Заснований 1990 року за ініціативи президента МОК Жака Рогге, Європейський юнацький олімпійський фестиваль став одним із найпрестижніших змагань Європи для юних спортсменів.

Представники України під егідою Національного олімпійського комітету беруть у ньому участь з 1993 року. Відтоді юними олімпійцями здобуто 223 медалі – 68 золотих, 80 срібних та 74 бронзових.

Читайте також: МОК потроїть бюджет фонду допомоги українським спортсменам

Європейські юнацькі олімпійські фестивалі – чудова школа для майбутніх перемог. У різні роки участь у літніх ЄЮОФ брали Яна Клочкова (плавання), Єлизавета Бризгіна, Богдан Бондаренко, Ярослава Магучіх (легка атлетика), Георгій Зантарая (дзюдо), Дарія Згоба, Ілля Ковтун (спортивна гімнастика) та багато інших відомих  українських спортсменів.

Фото: youtube.com/channel.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-