Вімблдон. Хто зіграє у фіналі «мейджора»

Вімблдон. Хто зіграє у фіналі «мейджора»

Укрінформ
Невезіння Кіченок, драма Надаля, дебютантки у жіночому одиночному розряді та фінал темпераментів у чоловіків.

Дочекалися! Вже завтра дізнаємось, хто стане переможницею Вімблдона в цьому році. Яким був шлях тенісистів до фіналу – в матеріалі від Укрінформу.

Кіченок знову не зіграє в фіналі

Українсько-латвійська пара Кіченок-Остапенко вже вдруге поспіль роблять галас на найпрестижніших турнірах серії Гренд Слем. Ще на початку червня дівчата сенсаційно потрапили до півфіналу Ролан Гарросу, де протистояли господаркам змагань, Каролін Гарсії та Крістіні Младенович із Франції. Тоді дівчата поступились, але дали зрозуміти, що обовязково повернуться.

Читайте також: Людмилі Кіченок не вдалося пробитися у фінал Вімблдона

На повернення Кіченок та Остапенко чекати довго не довелось. На Вімблдоні українка в тандемі з латвійкою демонстрували цілковите розуміння. Надія та Олена на одному диханні дійшли до півфіналу, де на них чекали наддосвідчені та вмотивовані Барбора Крейчикова та Катерина Сінякова. Дует чешок і справді, іменитий – на початку року вони вже вигравали турнір серії Гренд Слем, Відкритий Чемпіонат Австралії.

Початок поєдинку склався найкращим чином для Кіченок та Остапенко, вони взяли гейм на своїй подачі, після чого закріпили свою перевагу брейком. Все здавалось у руках дівчат, та після цього вони зупинились. Крейчикова та Сінякова забрали 6 геймів поспіль та записали до свого активу перший сет. У другій партії вразити свої суперниць українсько-латвійському дуету також не вийшло. Відтак, 2:6, 2:6. Фінал парного розряду відбудеться без участі українки.

Міністр щастя у фіналі Вімблдону

Жіночий теніс цікавий своєю непередбачуваністю. Тут часто або вистрілює хтось на кшталт Тет’яни Марії, або ж перша ракетка світу Іга Швьонтек покидає турнір у третьому колі. Несподіванки в одиночному розряді серед жінок цього року і справді особливі.

Вперше за 63 роки у фіналі Гренд Слему зіграє представниця Африки. Мова про другу ракетку рейтингу WTA, Онс Жабер. Представниця Тунісу впевнено проходила кожний раунд турніру. У битві за фінал їй протистояла Тат’яна Марія – мама двох дітей, 103 ракетка світу, яка вперше в кар’єрі дійшла так далеко на Вімблдоні. Жабер була холоднокровною та без зайвих зусиль, менше, ніж за дві години здолала суперницю: 6:2, 3:6, 6:1.

Читайте також: Жабер з Тунісу стала першою фіналісткою Вімблдона-2022

Жабер – зірка своєї країни, вона мотивує співвітчизників. Ба більше, місцеві громадяни називають її Міністром Щастя.

«Коли мені було 9 років, я казала, що хочу виграти Ролан Гаррос. Усі сміялися. Але потім я виграла юніорський титул і було таке відчуття, що це лише початок, мені хотілося взяти тепер вже справжній титул. В Тунісі мені вигадали прізвисько – Міністр Щастя. Це весело, бо навіть сам міністр мені так каже, мовляв, привіт, міністре. Кумедно. У Тунісі бувають важкі часи. Коли вони дивляться мої матчі… Завжди кажуть, що спорт об'єднує. Я щаслива, що вдома стежать за моїми результатами. Вони підштовхують мене ставати кращою. Сподіваюся, що цей титул (Міністр Щастя) залишиться зі мною назавжди. Я хочу досягати більшого, хочу надихати нові покоління», - сказала Жабер в інтерв’ю після перемоги у півфіналі.

Фінал дебютанток

Цікаво, що суперницею Жабер у фіналі стала ще одна тенісистка, для якої цей фінал буде дебютним. Олена Рибакіна з Казахстану створила сенсацію. У півфінальному матчі вона була сильнішою за екс-першу ракетку світу Сімону Халеп: 6:3, 6:3.

Читайте також: Вімблдон-2022: у вирішальному матчі жіночої сітки зустрінуться Рибакіна та Жабер

Фінал Рибакіна-Жабер відбудеться вже завтра, о 16:00 за Києвом.

Надаль 0:1 травма

Він неймовірний боєць та навіть він не може нічого вдіяти проти себе самого, а точніше, проти травми, яка завадила йому поборотись за вихід до фіналу.

Усі ми пам’ятаємо як на стадії ¼ Рафа з болем та великою самовіддачею таки переміг Тейлора Фріца. Іспанець двічі викликав лікаря на корт та завдяки великому бажанні таки пройшов далі. Однак діагноз був безжальним – Надаль зазнав 7-міліметрового розриву м'язів живота. Рафа зібрав прес конференцію та оголосив про зняття з турніру: «Я не вірю, що можу виграти два матчі у таких умовах. Я не можу подавати», - сказав Надаль.

Читайте також: Надаль не зіграє у півфіналі Вімблдону

Таким чином, суперник Надаля Нік Кірьос напряму потрапив до фіналу. До речі, для австралійця цей фінал також стане першим у кар’єрі.

Джокович може виграти 21 турнір серії Гренд Слем

Протистояти Ніку буде не абихто, а 6-разовий переможець Вімблдону, титулований Новак Джокович. У своєму півфінальному матчі серб розібрався з улюбленцем тамтешньої публіки, британцем Кемероном Норрі.

Цікаво, що матч проти Норрі розпочався для Джоковича з програного сету. Екс-перша ракетка світу, таке враження, ще не до кінця зрозумів, що матч уже розпочався. Тож господар корту порадував свою публіку виграним сетом. Та далі Новак зламав не тільки гру та плани суперника, а й, здається самого Кемеррона. Джокович не давав Норрі створити абсолютно нічого, той навіть кидався ракеткою, та й шквал оплесків від повного стадіону не допоміг: 2:6, 6:3, 6:2, 6:4.

Читайте також: Джокович зіграє у фіналі Вімблдонського турніру

Фінал Кірьос-Джокович відбудеться в неділю.

Фото:  inews.co.uk, Getty Images

Діана Кондратюк, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-