Міжнародна федерація хокею відхилила апеляцію на відсторонення збірних росії та білорусі

Міжнародна федерація хокею відхилила апеляцію на відсторонення збірних росії та білорусі

Укрінформ
Це рішення стосується  «політики безпеки», а не санкцій.

Дисциплінарна комісія Міжнародної федерації хокею (IIHF) відхилила апеляцію на відсторонення від змагань збірних росії та білорусі, повідомляє Inside the Games, передає Укрінформ.

У лютому Рада ІІХФ постановила у відповідь на вторгнення двох країн в Україну, що збірні та клуби росії та білорусі будуть відсторонені від усіх змагань до подальшого повідомлення.

Обидві країни не змогли взяти участь у Чемпіонаті світу IIHF у травні, а росія не зможе взяти участь у Чемпіонаті світу серед жінок, який має розпочатися в Данії наступного місяця, де вони мали брати участь під прапором Олімпійського комітету росії.

У своєму рішенні про відхилення апеляції Комісія, яка приймає рішення, дійшла висновку, що цей захід був «політикою безпеки», а не санкцією.

Комісія дійшла висновку, що Рада ІІХФ має повноваження ухвалювати та впроваджувати політику безпеки відповідно до свого статуту, має достатньо інформації, щоб запровадити політику, і що ця політика є «пропорційною», а не «дискримінаційною».

Комісія також постановила, що рішення Ради ІІХФ позбавити росії прав на проведення Чемпіонату світу з хокею серед чоловіків 2023 року та Чемпіонату світу з хокею 2023 року серед юніорів у росії було законним і відповідало статуту ІІХФ.

Група експертів дійшла висновку, що рішення Ради ІІХФ не призначати російських офіційних осіб на змагання ІІХФ залишиться в силі, і що російські члени комітету не можуть брати участь у комітетах ІІХФ, ґрунтуючись на тій же підставі, що забороняє російським командам брати участь у змаганнях організації.

Читайте також: НХЛ підтримала український благодійний хокейний фонд

Як повідомляв Укрінформ, Україна наполягає на повному санкційному бані спортсменів і спортивних функціонерів з росії та білорусі. Їхня участь у міжнародних змаганнях навіть під нейтральними прапорами є неприпустимою. 

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-