Українські баскетболісти - у другому раунді відбору ЧС-2023: що далі?

Українські баскетболісти - у другому раунді відбору ЧС-2023: що далі?

Укрінформ
У Європі завершився перший раунд кваліфікації чемпіонату світу 2023, що відбудеться у Японії, Індонезії та га Філіппінах. Визначились 24 збірні, половина з яких здобудуть путівки на чемпіонат світу.

Згідно регламенту група G, у якій виступає Україна, об'єднається з групою H, з якої вийшли Італія, Ісландія та Нідерланди, передає Укрінформ.

Оскільки зі списку учасників групи Н була виключена росія, ФІБА ухвалила рішення не враховувати результати матчів проти росії, тоді як у групі G не враховуватимуться підсумки ігор проти останньої команди - Північної Македонії.

Через перемогу Грузії над Іспанією, ситуація в групі G заплуталась. Тепер кожна з трьох збірних, які пробилися до другого раунду, може стати першою, другою чи третьою у залежності від результату гри Україна - Іспанія. Вона відбудеться 7 липня у Ризі.

Нині у можливій "закрутці" трьох збірних у Іспанії різниця набраних/пропущених очок +36, у України - 6, а у Грузії – 30. Тобто для першого місця у групі команда Айнарса Багатскіса має обігравати іспанців з різницею мінімум 22 очки (або +21, але набравши при цьому більше 88-ми очок). Перемога над Іспанією точно дозволить Україні бути вище Грузії, а ось поразка залишить нашу збірну на третій позиції у групі.

Матч з Іспанією матиме важливе значення ще й у контексті подальшої боротьби за путівки на чемпіонат світу.

З групи Н до другого раунду збірні Італії та Ісландії вийшли з балансом перемог/поразок 3:1, а Нідерланди програли всі свої чотири зустрічі. У Грузії цей баланс 2:2.

Тобто, у разі перемоги над Іспанією всі три команди з групи G матимуть баланс 2:2, що майже урівняє шанси п’яти команд. А ось поразка іспанцям дасть Україні  баланс перемог/поразок 1:3, тоді як три збірні (Іспанія, Італія та Нідерланди) матимуть 3:1 і Грузія з балансом 2:2 теж буде попереду нас. В такому разі у другому раунді, окрім своїх перемог, варто буде сподіватись на осічки конкурентів.

Оскільки остаточне положення у групі G ще не визначилося, то й календаря наступних матчів нема, але точно відомо, що у наступне міжнародне вікно збірна України 24 серпня гратиме вдома, а 27 серпня - на виїзді. Якщо «синьо-жовті» залишаться на третьому місці, то першими суперниками стануть Італія та Ісландія відповідно.

Читайте також: Михайлюк встановив особистий рекорд результативності за збірну України

Далі за календарем 11 листопада виїзна гра, 14 листопада - домашня, 23 лютого виїзна, а завершиться відбір для нашої збірної 26 лютого домашнім матчем.

Таким чином, матч Україна - Іспанія в Ризі 7 липня фактично є вже грою другого раунду відбору на чемпіонат світу-2023. Для покращення шансів зіграти на світовій першості українцям бажано перемагати.

Фото: fbu.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-