Вімблдон. Парад зірок в кінці першого змагального тижня

Вімблдон. Парад зірок в кінці першого змагального тижня

Укрінформ
Центральний корт трав’яного мейджору гучно відсвяткував своє 100-річчя.

Чемпіони з усіх десятиліть знову на Вімблдоні, Швьонтек сенсаційно закінчила змагання в третьому колі, а Надаль все ближче до омріяної перемоги.

Зорепад на Вімблдоні

Федерер, Надаль та Джокович. Вони знову разом, і цього разу їх об’єднав центральний корт Вімблдону! У Великій Британії сьогодні справжній зорепад: з нагоди 100-річчя Центрального корту влаштували спеціальний парад, участь в якому взяли переможці турніру.

Найбільша увага була прикута саме до Федерера. 20-разовий володар титулів Гренд Слему виступив із привітальним словом та заявив про бажання повернутись на корт.

«Я провів дуже багато матчів на цьому майданчику, і зараз дивно перебувати на ньому в іншій ролі. Тут я пережив свої найбільші перемоги та найболючіші поразки. Сподіваюся, що зможу ще раз зіграти тут», – сказав 40-річний Федерер.

Федерер не виступає на Вімблдоні з 2021 року. Тоді він дійшов до чвертьфіналу, де поступився Хуберту Хуркачу з Польщі. Наразі екс перша ракетка світу відновлюється після операції на коліні та планує повернутися до Туру восени.

Серед зіркових відвідувачів церемонії і наша Еліна Світоліна. Прима українського тенісу пропускає цьогорічний розіграш. Разом із своїм чоловіком, тенісистом Гаелем Монфісом, вони чекають на поповнення у родині. Тож сьогодні Еліна прийшла поспостерігати за цим вражаючим дійством.

Україна втрачає свою останню надію

Після того як усі українські тенісистки зачохлили ракетки на Вімблдоні, вся тенісна Україна щиро вболівала за польку Ігу Швьонтек, яка так палко підтримує нашу державу у війні проти російської федерації.

Перша ракетка світу вважалась головною фавориткою змагань. На Вімблдоні вона навіть встановила унікальний рекорд – 37 матчів без поразок. Та після великих досягнень часто трапляються прикрі поразки. У третьому колі Іга сенсаційно поступилась Еліз Корне із Франції. Швьонтек припустилась 33 невимушених помилок і таким чином, допомогла своїй суперниці наблизити звитягу. Після перемоги в першому сеті Корне відчула впевненість, та закріпила свій успіх у другій партії. Відтак, 4:6, 2:6, найдовша переможна серія в жіночому тенісі у XXI столітті добігла до свого завершення.

Надаль набирає обертів та йде за 23 перемогою на турнірах серії Гренд Слем

Він той, хто багато працює задля результату, і той хто має великі шанси на перемогу в Вімблдоні. Невгамовний Рафаель Надаль в 10 поспіль проходить у другий тиждень змагань у Великій Британії.

У третьому колі турніру Рафі знадобилось менше двох годин аби перемогти італійця Лоренці Сонего. Іспанець контролював весь хід поєдинку та впевнено пройшов до 1/8 змагань.

Ще декілька тижнів тому Рафа говорив про можливість пропуску турніру через травму, а зараз заявляє про повну готовність перемогти на Вімблдоні втретє у своїй кар’єрі.

«Без сумніву, це мій найкращий матч за весь турнір. Я з кожним днем роблю все більше успіхів. Це мене дуже тішить. Думаю, що багато мені сьогодні вдалося зробити набагато краще, ніж у минулих матчах. Моя рішучість, те, як я зумів зіграти активніше, виходив до сітки багато разів. Так, я щасливий, це гарна перемога проти гарного гравця. Дуже-дуже радий».

Фото: diggingsports, btu.org.ua, Getty Images

Діана Кондратюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-