Багатскіс: Нам потрібно грати без імпровізацій у захисті та «побігти» у нападі

Багатскіс: Нам потрібно грати без імпровізацій у захисті та «побігти» у нападі

Ексклюзив
Укрінформ
Збірна України зіграє проти Грузії 1 липня.

Головний тренер чоловічої збірної України з баскетболу Айнарс Багатскіс підбив підсумки підготовки до «домашнього» матчу проти національної команди Грузії у кваліфікації на чемпіонат світу-2023, який відбудеться 1 липня у Ризі. Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з місця подій.

«Минулі збори в Італії та Португалії були дуже продуктивними, два проведені товариські матчі – дуже важливими. Але... часу завжди не вистачає! Додаткові складнощі виникли через те, що довелося змінювати план та графік підготовки, гравці були у різних кондиціях. Проте в даний час ми повинні бути вищими за обставини», - сказав Багатскіс.

Тренер підкреслив, що вважає суперника, збірну Грузії, «дуже розумною командою», з якою потрібно грати спокійно та організовано, головне – зі «стійким, без імпровізацій» захистом. «При надійному захисті нам потрібно побігти в нападі, прискорити гру. І зробити так, щоб збірна Грузії сама більше працювала у захисті», - зазначив тренер.

Він також розповів про особливості підготовки до двох «домашніх» матчів збірної України, які відбудуться на його батьківщині на початку липня.

«Латвія нам дуже допомогла. Це було особливо важливо спочатку (після початку повномасштабної російської агресії, - ред.). Я не уявляю, як би ми жили та працювали без цього. Загалом, наскільки знаю, зараз чотири українські молодіжні збірні України базуються в Латвії. Крім тренерських обов'язків, я тут і іншими питаннями займаюся. Сьогодні з 8 ранку був міграційний департамент – нас скрізь підтримують, але все має бути оформлено строго згідно із законом», - поділився Багатскіс.

Матч Україна – Грузія розпочнеться 1 липня на «Арені Рига» о 19.00 за київським часом. Турнірне становище у відбірковій групі G: Грузія – 7 очок (після 4-х ігор), Іспанія – 6 (3), Україна – 4 (3), Північна Македонія – 4 (4).

Вже відома заявка на матч: Ілля Сидоров, Денис Лукашов, Ісуф Санон, Віталій Зотов, Святослав Михайлюк, Павло Крутоус, Іван Ткаченко, Сергій Павлов, В'ячеслав Бобров, В'ячеслав Петров, Дмитро Скапінцев, Артем Пустовий. Поза заявкою залишилися В'ячеслав Кравцов та Артем Ковальов.

Читайте також: У національної збірної України з баскетболу з'явився новий преміум-спонсор

Як повідомляв сьогодні Укрінформ, глобальна компанія з виробництва напоїв Amber Beverage Group (ABG) уклала партнерську угоду із Федерацією баскетболу України щодо спонсорства національної чоловічої збірної України. Угода передбачає підтримку участі збірної у матчах кваліфікації чемпіонату світу-2023.

Фото: Олег Кудрін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-