Вімблдон. 2 день. У друге коло йдемо не повним складом

Вімблдон. 2 день. У друге коло йдемо не повним складом

Укрінформ
Подарунок Костюк на 20-річчя, прикра поразка Ястремської та головні акценти на зірках світового тенісу.

Перше коло турніру в Великій Британії завершено. Ще вчора ми так раділи перемогам Цуренко та Калініної, а вже сьогодні готові розповісти про найбільш цікаві матчі другого ігрового дня.

Особливий День народження Марти Костюк

Відсвяткувати День народження в Англії та ще й на найпрестижнішому турнірі світу. Хіба це не мрія кожного тенісиста? Мрія, яка стала реальністю і принесла подвійне задоволення для нашої Марти Костюк. Сьогодні українка відзначає своє 20-річчя. Через погодні умови її матч проти Кеті Свон вчора так і не відбувся, тож Марта провела гру проти господині кортів сьогодні, у свій День народження.

Свято тенісу та особливе свято Костюк розпочалось із брейку нашої спортсменки. Киянка дуже впевнено провела першу половину партії та потім, здається, бракувало везіння, а в діях Марти прослідковувалось відверте хвилювання. Врешті, перший сет закінчився на користь британки. Та День народження точно не сумне свято - два наступні сети і врешті сама гра закінчилась перемогою українки: 4:6, 6:4, 6:4. У наступному колі на нашу тенісистку чекає досвідчена Шуан Чжан із Китаю.

Читайте також: Вімблдон: Ястремська поступилася румунці Богдан у першому колі

Далі без Ястремської

Сумно констатувати, але пройти в друге коло у повному складі українкам не вдалось. Даяна Ястремська неочікувано поступилась на старті турніру. Цей Вімблдон став другим в її кар’єрі. В 2019 році Даяна вдало дебютувала на трав’яному мейджорі. Тоді українка дійшла до четвертого кола, де поступилась вже добре відомій Шуан Чжан. Бодай повторити успіх 2019 року цього разу не вдалось. У першому раунді одеситка поступилась Ані Богдан. Цікаво, що до цього тенісистки вже двічі зустрічались на корті, обидва рази перемогу святкувала Ястремська.

Матч проти Богдан тривав трохи більше години, українка намагалась скласти конкуренцію суперниці та виглядала безнадійно. Відтак, Даяна змогла виграти лише чотири гейми у матчі.

Історична перемога першої ракетки світу

Мова йтиме про тенісистку, яка займає своє чільне місце у серці українського вболівальника. Перша ракетка світу полька Іга Швьонтек, яка неодноразово висловлювалась на підтримку нашої держави, розпочала свій шлях на Вімблдоні з важливої перемоги. За 1 годину 15 хвилин Швьонтек обіграла хорватку Фетт. Ця звитяга – особлива для польки, а саме 36 перемога поспіль! Іга – єдина тенісистка, яка досягла такого результату у 21 столітті, раніше (у 1997 році!) таким успіхом могла похизуватись швейцарка Мартіна Хінгіс.

Читайте також: Марта Костюк у день народження перемогла Кеті Свон на Вімблдоні-2022

Швьонтек точно є куди прагнути. Найдовший шлях без поразок за всю історію тенісу проклала Мартіна Навратілова. Вона святкувала перемогу в 74 матчах поспіль. До речі, свою 37 перемогу полька зможе здобути вже за день у грі проти нідерландки Леслі Керкхове.

Фіналіст Вімблдону-2021 знявся з турніру в день гри

Маттео Береттіні не зможе порадувати нас своєю грою на Вімблдоні цьогоріч. Італієць був одним із фаворитів змагань. Причиною відмови Береттіні від участі в турнірі став позитивний тест на коронавірус.

«У мене були симптоми грипу, і я перебував на самоізоляції упродовж останніх кількох днів. Хоча симптоми виявилися несерйозними, я вирішив, що було б важливо зробити тест, щоб захистити здоров'я, гарантувати безпеку іншим тенісистам та іншим зацікавленим особам», - написав Береттіні на своїй сторінці в Інстаграмі.

Італійського тенісиста на Вімблдоні замінив швед Еліас Імер. У першому раунді він поступився чеху Крістіану Гаріну.

Читайте також: Сергій Стаховський, тенісист

Надаль йде далі

Намагаючись не відставати від Джоковича, Надаль також йде у друге коло. Хоча робить це так само з натяжкою, як і його головний суперник. Рафа переможно розпочав гру проти аргентинця Черундоло, проте далі обпікся та віддав другу партію супернику.

Надалю довелось реабілітовуватись в очах своїх фанатів та іспанець все ж виправдав їхні сподівання, дотиснувши суперника в двох наступних сетах. Відтак за 3 години 36 хвилин Рафа обіграв Черундоло: 6:4, 6:3, 3:6, 6:4. Наступним його суперником стане Річардас Беранкіс із Литви.

Ексклюзивно для Укрінформу Сергій Стаховський проаналізував другий день Вімблдона і пояснив, чому позитивний тест на ковід у Чиліча - це вагома втрата для всього Вімблдона.

Фото: celebmafia.com, Getty Images 

Діана Кондратюк, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-