Як збірна України з баскетболу грала з представниками НБА у складі

Як збірна України з баскетболу грала з представниками НБА у складі

Укрінформ
Національна збірна України з баскетболу отримала зіркове підсилення - наші представники у НБА Святослав Михайлюк та Олексій Лень допоможуть команді Айнарса Багатскіса. Михайлюк зіграє вже у липні, а Лень планує виступити за збірну України у серпні та на Євробаскеті-2022.

Федерація баскетболу України згадала, як раніше збірна України грала з представниками Націрнальної баскетбольної асоціації у складі, передає Укрінформ.

Лень та Михайлюк у статусі гравців НБА зіграли за збірну України по два матчі - у відборі на чемпіонат світу 2019 року проти Іспанії, коли ми у Києві перемогли - 76:65, а також зустріч проти Чорногорії, де Україна поступилася - 84:90.

Лень у середньому набирав 10,5 очка, робив 6,0 підбирання та 1,5 передачі. Михайлюк зіграв більш яскраво - 18,5 очка, 4,0 підбирання, 2,5 передачі, 2,5 перехопленя.

Станіслав Медведенко - 3 матчі за збірну України у статусі гравця НБА. 

Медведенко допоміг національній команді на чемпіонаті Європи 2005 року. Той Євробаскет став невдалим для команди - три поразки в трьох матчах на груповій стадії від Італії - 62:99, Німеччини - 58:84 та россії - 74:86.

Медведенко у всіх трьох матчах відіграв у середньому 24,40 хвилини, набирав 12,3 очка, робив 4,3 підбирання.

Олексій Печеров - 6 матчів у статусі гравця НБА.

Тоді збірна України провела шість матчів групового раунду Евробаскета за право залишитись у Дивізіоні А. Суперниками були збірні Угорщини, Естонії та Чехії. Здобувши чотири перемоги у шести матчах, Україна залишилась у Дивізіоні А, щоб за два роки відібратись на чемпіонат Європи 2011 року.

У тих матчах 2009 року Печеров у середньому грав 27,20 хвилин, а проти Естонії взагалі - 42 хвилини (з овертаймом). Його показники склали 16,8 очка та 9,7 підбирання. Кращим матчем стала та сама гра проти Естонії з 29-ма очками та 17-ма підбираннями, а також матч проти Угорщини трьома днями раніше, де він за 23 хвилини на майданчику він набрав 28 очок та зробив 17 підбирань.

Кирило Фесенко - 14 матчів у статусі гравця НБА. 

За час своїх виступів у НБА Фесенко трічі приїздив до збірної України. Він був у складі збірної України у 2009 році, коли команда разом з ним та Олексієм Печеровим виборола право залишитись у Дивізіоні А. Тоді Фесенко зіграв 3 матчі, у середньому граючи 19,00 хвилин, набираючи 7,3 очка і роблячи 4,7 підбирання. З Фесенко збірна України виграла лише один матч з трьох.

Влітку 2010 року Фесенко допомагав національній збірній у відборі на Євробаскет-2011, зігравши шість матчів (двічі з Угорщиною та Боснією і Герцеговиною, по разу з Великобританією та Македонією). З Фесенком збірна України виграла три матчі з шести. Тоді наша команда ситала четвертою у відбірковій группі, але завдяки розширенню чемпіонату Європи до 24-х команд потрапила на Євробаскет.

Останні п’ять своїх матчів за збірну у якості гравця НБА Фесенко зіграв якраз на чемпіонаті Європи 2011 року. Тоді наша команда лише за додатковими показниками не вийшла до плей-офф, вигравши два матчі з п’яти.

Кирило Фесенко відіграв у середньому 9,36 хвилин за матч, набирав 5,0 очок, робив 2,4 підбирання.

В'ячеслав Кравцов - 18 матчів у статусі гравця НБА.

Рекордсмен за кількістю зіграних матчів за збірну України В'ячеслав Кравцов завжди з радістю приїздить до розташування національної збірної і період виступів у НБА не став виключенням. Щоправда, провів він в США лише два сезони, але цього вистачило, щоб у статусі гравця НБА зіграти 18 матчів.

Він провів за збірну усі восім зустрічей кваліфікації на Євробаскет-2013. У групі з Угорщиною, Австрією, Хорватією та Кіпром збірна України здобула шість перемог у восьми іграх і впевнено з другого місця кваліфікувалась на чемпіонат Європи. Кравцов у тих поєдинках у середньому грав 22,22 хвилини, набирав 8 очок і робив 5,8 підбирання.

Зіграв Кравцов і на історичному для нас чемпіонаті Європи 2013 року, коли команда Майка Фрателло стала шостою. На першому етапі українці поступились лише Франції, але обіграли Бельгію, Велику Британію, Німеччину та Ізраїль. На другому етапі українці завдали поразки переможцям групи Сербії і, попри поразки від Латвії, та Литви вийшли до чвертьфіналу. Там наша команда програла Хорватії - 72:84, виграла у Італії - 66:58 та поступилась Словенії - 66:69 у матчі за 5-те місце. Цього цього вистачило, аби відібратися на чемпіонат світу-2014.

Кравцов на тому чемпіонаті Європи в середньому грав 18,42 хвилин, набирав 7,4 очка, робив 4,5 підбираня. В'ячеслав став першим серед усіх гравців Євробаскету за блок-шотами (2,0 у середньому за гру).

Читайте також: Михайлюк зіграє за збірну України у липневих матчах відбору на ЧС-2023

Повернення Святослава Михайлюка в офіційних матчах ми чекаємо вже цього тижня - 1 липня о 19.00 розпочнеться гра у Ризі між збірними України та Грузії у відборі на ЧС-2023. 

Фото: fbu.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-