Тренер збірної України з фехтування: Дуже допомогла Ольга Харлан, бо вона запросила нас до Італії на збір

Тренер збірної України з фехтування: Дуже допомогла Ольга Харлан, бо вона запросила нас до Італії на збір

Укрінформ
На рахунку збірної України 4 медалі на чемпіонаті Європи: «золото», «срібло» і 2 «бронзи».

Головний тренер чоловічої збірної України з фехтування на шаблях Дмитро Пундик розповів про те, як його підопічні набирали форму перед чемпіонатом Європи, повідомляє Суспільне, передає Укрінформ.

«На початок війни ми планували відвідати три етапи Кубка світу, провести кілька зборів, але все сталося не так, як планувалося. Приблизно півтора місяця хлопці не тримали шаблю. Можливості тренуватися не було ні в кого. Пізніше вийшов наказ Міністерства молоді та спорту про те, що спортсмени можуть виїхати за кордон. Почали займатися цим питанням. Дуже допомогла Ольга Харлан, бо вона запросила нас до Італії на збір», - розповів Пундик.

Він також розповів, в якому стані збірна України набирала форму перед ЧЄ.

«Перші етапи Кубка світу після початку війни і збору в Італії видались не дуже результативними. У командному турнірі було зовсім погано, а в особистому трохи ліпше. Потроху почали набирати форму, і в Мадриді хлопці вже мали більш-менш підготовлений вигляд. Так, ми багато пропустили, але повпливав збір у Болоньї, де були спаринги з італійцями, ще два турніри додали впевненості (перед Євро, - ред)», – сказав Пундик.

Читайте також: Шаблістки збірної України виграли «бронзу» на чемпіонаті Європи з фехтування

Як повідомляв Укрінформ, у підсумку в активі збірної України чотири нагороди. Окрім командної «бронзи» шаблісток, у «синьо-жовтих» також індивідуальне «золото» шпажистки Влади Харькової, «срібло» шаблістів та «бронза» шпажисток у командних турнірах.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-