Романчук - про «бронзу» чемпіонату світу: Найважча медаль у моїй кар'єрі

Романчук - про «бронзу» чемпіонату світу: Найважча медаль у моїй кар'єрі

Укрінформ
У Будапешті українець установив новий національний рекорд.

Український плавець Михайло Романчук прокоментував взяття бронзової медалі на чемпіонаті світу з водних спортів у Будапешті, повідомляє Суспільне, передає Укрінформ.

У фіналі 800-метрівки вільним стилем 25-річний українець посів третє місце з новим національним рекордом.

«Це найважча медаль у моїй кар'єрі як морально, так і фізично. Все надзвичайно тяжко, ще починаючи з моменту виїзду з України. Ти постійно думаєш про неї, читаєш новини, постійно відчуваєш тривогу. Потім уже поступово адаптуєшся, розумієш, що треба готуватися далі. Басейн — це моя лінія фронту, і я повинен показувати всьому світу, ким є українці. Цей спектр емоцій вирує усередині, як вулкан», - сказав Романчук.

Він також зазначив, що Україна продовжує захищати свою землю від Росії і про це не можна забувати.

«Звичайно, всі журналісти та спортсмени запитують про Україну та моє перебування в Німеччині.  Я постійно говорю про те, що люди по всьому світу починають забувати, що в Україні триває війна. Вона не закінчилася, вона продовжується. Про це не слід забувати, нам потрібна допомога. Адже ми захищаємо не лише себе та свій дім, а й усю Європу та світ. Ми боротимемося до кінця», - пояснив Романчук.

Для Романчука медаль у Будапешті стала третьою на світовій першості на довгій воді. На чемпіонатах світу у Кванджу (2019) та Будапешті (2017) українець вигравав срібні нагороди.

Читайте також: Романчук з рекордом України здобув «бронзу» ЧС-2022 з плавання на дистанції 800 м вільним стилем

Як повідомляв Укрінформ, на змаганнях в Угорщині збірна України посідає шосте місце у медальному заліку із чотирма нагородами. Чемпіонат світу триватиме до 3 липня.

Фото: facebook.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-