Президент федерацій зі стрибків у воду і синхронного плавання: За збірну України не буде соромно

Президент федерацій зі стрибків у воду і синхронного плавання: За збірну України не буде соромно

Ексклюзив
Укрінформ
18 червня у Будапешті стартує чемпіонат світу з водних видів спорту.

Президент федерацій зі стрибків у воду та синхронного плавання Ігор Лисов в ексклюзивному коментарі Укрінформу розповів в якому стані знаходяться українські спортсмени перед чемпіонатом світу з водних видів спорту у Будапешті.

«Чемпіонат світу - це фактично рівень олімпійських ігор. На сьогодні в хорошій формі знаходиться чоловічий дует Болюх-Середа, повернулася Лискун. В чоловічій і жіночій вишці ми можемо розраховувати на гідні місця. Команда в такому стані, що за неї не буде соромно. 

Я постійно спілкуюся з пані Світланою Саідовою. Вона каже, що зробить все можливе задля результату. Італійці були гостинні, але глибина їх басейну складала всього 1.90 метрів і це проблемно. Я переконаний, що досвід головної тренерки з синхронного плавання дозволить підготувати спортсменів гідно. Ми повинні поборотися за медалі і хочемо, щоб пролунав наш гімн, - розповів Лисов.

Він також повідомив дату повернення збірної України зі стрибків у воду у Київ на постійне базування.

«На сьогоднішні з 550-и дітей в спорткомплекс «Ліко» повернулося 192. Вони тут займаються 2-3 рази на тиждень. Ми нагріли воду і з 1 червня діти користуються басейном. 4 липня повертається наша збірна з Будапешту після ЧС. Вона у повному обсязі проведе тут 3 тижні і відправиться до Туреччини задля адаптації стрибати на відкритій воді. Наступна їх зупинка після цього - чемпіонат Європи в Римі. А вже після цього вони приїдуть на постійне базування в «Ліко», - сказав Лисов.

Окрім того, сьогодні президент федерацій зі стрибків у воду і синхронного плавання підписав договір про співпрацю з Національним університетом фізичної культури в спорту.

«Разом з університетом фізичної культури і спорту ми дійшли висновку, що потрібно об’єднати зусилля з федераціями стрибків у воду і синхронного плавання задля розвитку водних видів спорту. Задля цього ми й підписали документ про нашу співпрацю, яка дозволить в майбутньому виховати плеяду не тільки професійних спортсменів, а і людей, які будуть пов’язані зі спортом. Окрім того, дуже важливо зосередитися саме на розвитку масовості спорту», - розповів ректор університету фізичного виховання і спорту Євгеній Імас.

Читайте також: Збірна України виступить на чемпіонаті світу з водних видів спорту в Угорщині

Як повідомляв Укрінформ, В Будапешті, на світовій першості, збірну України зі стрибків у воду представлятимуть 9 спортсменів: Ксенія Байло, Кірілл Болюх, Олександр Горшковозов, Олег Колодій, Данило Коновалов, Софія Лискун, Євген Науменко, Станіслав Оліферчик, Олексій Середа.

У синхронному плаванні Україну представлять Владислава Алексіїва, Марина Олексіїва, Олеся Дерев'янченко, Вероніка Гришко, Марта Федіна, Софія Мацієвська, Ангеліна Овчиннікова, Валерія Тищенко, Амелія Волинська, Дар'я Мошинська і Анастасія Шмоніна.

Фото: прес-служба федерації

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-