Україна – Ірландія: 4 аргументи на нашу користь

Україна – Ірландія: 4 аргументи на нашу користь

Укрінформ
Сьогодні, 14 червня, збірна України зіграє третій матч в рамках Ліги націй.

Українська головна команда зіграє завершальний матч червневої серії ігор проти збірної Ірландії. Номінально домашній матч підопічні Олександра Петракова проведуть в польському Лодзі на Муніципальному стадіоні ЛКС. Перед 5 червневим матчем виникло чимало запитань стосовно готовності України оформити третю перемогу поспіль. До вашої уваги 4 головних аргументи від Укрінформу, які грають на руку «синьо-жовтим» перед матчем з Ірландією.

1.Ми вже перемагали ірландців

8 червня підопічні Петракова вже грали зі збірною Ірландії. Мало того, виграли в неї в помірному темпі. Україна підійшла до тієї гри з резервним складом і, щоправда, не без проблем перемогла. 47 команда в рейтингу ФІФА не продемонструвала нічого екстраординарного проти незіграного, не найкращого за класом складу збірної України. Цього ж разу збірну України теж чекатиме ротація, але не настільки масштабна, як після важкого у фізичному й моральному плані матчу з Вельсом.

Читайте також: Збірна України вийде на матч Ліги націй з Ірландією у синій формі

Не варто недооцінювати роль психології у футболі. Україна гратиме проти другої команди в групі, а ірландці, своєю чергою зустрінуться з лідером першої групи дивізіону B. Ірландія куцо й, окрім того, мінімально поступилася вірменам. Україна натомість приструнила запальну збірну, не давши останній зробити нічого біля своїх воріт. На підсвідомому рівні ірландці прекрасно розуміють свій статус андердога в матчі з українцями.

2.Британський футбол у виконанні посередніх футболістів

У складі збірної Ірландії немає зірок. Навіть футболістів калібру того ж Циганкова. Найкраще покоління ірландців завершило з футболом з відходом символу цієї збірної, Роббі Кіном. Зараз же жоден з чинних виконавців і близько не стоїть біля легенди «Тоттенгему» й футбольної Ірландії. Найдорожчий футболіст команди – це захисник «Бернлі» Натан Колінс (8 млн євро). При всій повазі до гравця, який до слова наступний сезон розпочне у другій лізі Англії, але він і поряд не стоїть з умовним Іллею Забарним(15 млн євро).

Цілком логічним є й той факт, що така палітра футболістів Ірландії заганяє команду в рамки. Підопічним Кенні вистачає класу грати лише у примітивний британський футбол. Варто готуватися до жорстких сутичок, довгих навісів у карний майданчик на кремезного Хендрікса й Даффі. З креативного – все.

3.Мотивація окремих лідерів збірної України

Якби все склалося ідеально у нашому червневому циклі, то ми б зараз говорили про серію з 5 перемог і чекали б на Мундіаль. На жаль, певні обставини зіпсували нам бажаний сценарій. Очевидно, що свій внесок у такий перебіг подій вніс беззаперечний лідер і, якщо хочете, вожак збірної Андрій Ярмоленко. Ми всі розуміємо, що автогол з Вельсом – це випадковість, і він це розуміє. Поряд з тим, від цього нікому легше не стає.

Читайте також: Збірна України з футболу оголосила заявку на матч з Ірландією

Досвідчений Ярмоленко розуміє свою провину і зобов’язаний буде реабілітуватися при першій же можливості. Чому б не у матчі з Ірландією? Якщо Андрій буде здоровим, то однозначно візьме участь у матчі. Окрім Ярмоленка, є що доводити цілій низці українських футболістів. Знову ж таки, Довбик, Мудрик і далі за списком.

4.Домашній вже стадіон у Лодзі

Перед матчем з вірменами закрадалися сумніви на рахунок того, чи стане ЛКС справді домашнім стадіоном збірної України. Нам необхідна була підтримка, футбольна атмосфера і, найголовніше, правильні акції від уболівальників. Польський Муніципальний упорався з усім якнайкраще. Збірна найсміливішої держави отримала таку теплу і водночас таку необхідну підтримку від польських друзів під час матчу з Вірменію. Сподіваємося, наші футболісти відплатять вболівальникам гарною грою і перемогою уже в поєдинку з Ірландією.

Читайте також: Голкіпер Різник: У грі Ірландією важливо здобути результат

«Під час матчу з Вірменією почувалися як удома. Я не вперше граю в Лодзі, це я виявив ініціативу грати тут. Чимало українців прийшли підтримати. Потім був у центрі міста, до мене приїхали знайомі. Люди підходили, дякували сім'ям. Спасибі й нашим уболівальникам, і Польщі, яка тепло нас прийняла і дуже добре ставиться до нас», - підсумував перед матчем з Ірландією Олександр Петраков.    

Фото: УАФ

Віталій Ткачук, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-