Міжнародна рада футбольних асоціацій затвердила 5 замін на постійній основі

Міжнародна рада футбольних асоціацій затвердила 5 замін на постійній основі

Укрінформ
Правила вступлять у силу з сезону 2022-23.

Міжнародна рада футбольних асоціацій (IFAB) офіційно дозволила дію правила, за яким клуби отримало право проводити п’ять замін замість звичних трьох. Дії правила набудуть чинності з сезону 2022-2023, повідомляє Укрінформ.

Таким чином, правило «п’яти замін» передбачає такі дії:

— кожній команді буде дозволено використовувати не більше ніж п’ять замін;

— щоб зменшити кількість зупинок у матчі, кожна команда матиме максимум три можливості зробити заміни під час гри; заміни також можуть бути зроблені у перерві;

– якщо обидві команди роблять заміну одночасно, це вважається однією із трьох можливостей для кожної команди;

– Невикористані заміни переносяться у додатковий час;

— там, де правила змагань допускають додаткову заміну у додатковий час, кожна команда матиме одну додаткову можливість заміни; заміни також можуть бути зроблені до початку додаткового часу та у перерві додаткового часу.

Крім цього, на розгляд організаторів турнірів, збільшено кількість запасних – з 12 до 15. Також розглядали питання про прояв неповаги до арбітрів, випробування замін через струс мозку, можливі альтернативи «поза грою», ряд нововведень, серед яких підрахунок ігрового часу та введення м’яча в гру з аута ногами. Більшість питань продовжуватимуть тестувати.

Читайте також: ФК «Манчестер Сіті» оголосив про підписання норвезького форварада Голанда

Як повідомляв Укрінформ, правило «п’яти замін» було запроваджено на тлі повернення чемпіонатів із тривалого карантину в ході пандемії COVID-19 та відповідних побоювань за здоров’я та форму футболістів без активної практики.

Фото:  Associated Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-