Наставник збірної України Багатскіс: Усе ще чекаємо на наших гравців з НБА

Наставник збірної України Багатскіс: Усе ще чекаємо на наших гравців з НБА

Укрінформ
Нинішнього літа національна баскетбольна збірна України з баскетболу може відіграти одразу п'ять матчів у кваліфікації чемпіонату світу-2023. Три з них відбудуться на початку липня, ще два - у разі вдалого виступу - наприкінці серпня.

Головний тренер української збірної Айнарс Багатскіс все ще розраховує побачити у складі команди українських гравців НБА Святослава Михайлюка та Олексія Леня. За словами латвійського спеціаліста, з ними збірній під силу виконати головне завдання цього відбору - кваліфікуватися на чемпіонат світу, передає Укрінформ.

«Збірна України з Михайлюком та Ленем і без них - це абсолютно різні команди. Очевидно, що ми хотіли б побачити їх у двох літніх вікнах кваліфікації. Ми вирахували кількість днів, які лімітовані НБА та розклали їх на три кампанії - це два вікна кваліфікації та ігри чемпіонату Європи, які нам треба буде провести у вересні. Усе залежить виключно від бажання самих гравців. У нас є хороші шанси пройти перший етап кваліфікації, дуже бажано аби у ньому зіграли Лень та Михайлюк. Я зараз скажу своїми ж словами багаторічної давнини. Все ж таки ми навчилися грати у баскетбол в своїй країні, подобається це комусь чи ні, але любов до баскетболу і перші кроки у ньому відбулися у нашій рідній країні. На сьогодні приїзд у збірну - це єдиний податок, який ти маєш заплатити у статусі зірки. Тому ми абсолютно не безпідставно чекаємо на приїзд до збірну наших гравців з НБА», - заявив головний тренер збірної України.

Читайте також: Українські баскетболісти домашні матчі відбору ЧС-2023 зіграють у Ризі

Як повідомляв Укрінформ, вранці 24 лютого росія розпочала ракетні обстріли українських міст, а потім розпочала масштабне вторгнення. Війна проти рф триває 98-й день.

Фото: fbu.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-