Чому «Реал» найкращий клуб Європи: факти і цифри

Чому «Реал» найкращий клуб Європи: факти і цифри

Укрінформ
Український воротар Андрій Лунін також увійшов в історію.

Мадридський «Реал», обігравши у фіналі в Парижі «Ліверпуль» (1:0), у 14-й раз виграв Лігу чемпіонів. Ніхто в історії не перемагав у найпрестижнішому клубному турнірі Європи найчастіше мадридців та їх наставника Карло Анчелотті. Sport Arena зібрала декілька фактів про фінал Реал - Ліверпуль, що підкреслюють велич мадридського клубу.

Першу перемогу в Лізі чемпіонів відсвяткував «Реал» після того, як Кріштіану Роналду залишив клуб. Португалець залишив Мадрид після сезону-2017/2018, в якому вчетверте виграв зі «Вершковим» найпрестижніший клубний турнір Європи.

Читайте також: «Реал» виграв Лігу чемпіонів УЄФА

Першим тренером, який виграв чотири Ліги чемпіонів, став наставник «Реала» Карло Анчелотті. В активі італійського фахівця по дві перемоги у турнірі з «Міланом» та «Реалом». Загалом у Анчелотті п'ять фіналів Ліги чемпіонів як тренера. Програв він лише один – «Ліверпулю» у сезоні-2004/2005. Боб Пейслі та Зінедін Зідан вигравали по три турніри.

Третім українським футболістом, який перемагав у Лізі чемпіонів, став голкіпер Реала Андрій Лунін. Раніше найпрестижніший клубний трофей Європи вигравали Андрій Шевченко («Мілан») та Анатолій Тимощук («Баварія»).

Три клуби, що фінішували на трьох перших місцях у чемпіонаті Англії, обіграв «Реал» на шляху до перемоги у Лізі чемпіонів. У чвертьфіналі «Вершкові» пройшли «Челсі», який посів третє місце в АПЛ, у півфіналі – чемпіона Англії «Манчестер Сіті», у фіналі – «Ліверпуль», що фінішував другим.

Третім воротарем в історії, який отримав приз «Найкращого гравця фіналу Ліги чемпіонів» став голкіпер «Реала» Тібо Куртуа. Раніше це вдавалося лише Оліверу Кану («Баварія», 2001) та Едвін ван дер Сару («Манчестер Юнайтед», 2008).

Три трофеї виграв «Реал» цього сезону. В активі «Вершкових» перемог у Лізі чемпіонів, чемпіонаті та Суперкубку Іспанії.

Читайте також: Хто фаворит фіналу ЛЧ «Ліверпуль» - «Реал»

П'ять фіналів Ліги чемпіонів за останні 9 років виграв «Реал». Окрім «Вершкових» на цьому відрізку у турнірі перемагали «Барселона», «Ліверпуль», «Баварія» та «Челсі».

П'ятим наймолодшим гравцем в історії, який забивав у фіналі Ліги чемпіонів, став вінгер «Реала» Вінісіус Жуніор. Ліверпулю бразилець забив у віці 21 року та 320 днів.

Шість матчів поспіль «Ліверпуль» не може обіграти «Реал» – п'ять поразок та нічия. Востаннє «Червоні» перемагали мадридців у 2009 році, вигравши вдома 4:0.

Вісім фіналів в історії Ліги чемпіонів (нову назву і новий формат турнір отримав у 1992 році) виграв «Реал». Примітно, що у вирішальних матчах турніру «Реал» також грав вісім разів. У фіналах «Вершкові» по два рази перемагали «Ліверпуль», «Ювентус» та «Атлетіко», по разу – «Баєр» та «Валенсію».

Читайте також: Лунін відсвяткував перемогу в ЛЧ з українським прапором

Дев'ять сейвів у фінальному матчі Ліги чемпіонів здійснив воротар «Реала» Тібо Куртуа. Це найкращий результат з 2004 року, коли подібну статистику почали вести.

10 футболістів виграли Лігу чемпіонів п'ять разів. Після фіналу в Парижі до Кріштіана Роналда, який тільки один міг раніше похвалитися подібним досягненням, додалися його екс-партнери по «Реалу» - Карім Бензема, Дані Карвахаль, Лука Модріч, Гарет Бейл, Тоні Кроос, Каземіро, Марсело, Начо та Іско.

Читайте також: «Вест Гем» може запросити Луніна – ЗМІ

14 титул Ліги чемпіонів виграв «Реал». Це вдвічі більше, ніж його найближчий переслідувач – «Мілан» (7 перемог). У «Баварії» та «Ліверпуля» по шість перемог у ЛЧ, у «Барселони» – п'ять.

15 голів у нинішньому розіграші Ліги чемпіонів забив найкращий снайпер турніру – форвард «Реала» Карім Бензема. Забити більше під час одного турніру вдавалося лише Роналду у сезоні-2013/2014 (17 голів).

23-й трофей у тренерській кар'єрі виграв наставник «Реала» Карло Анчелотті. Перемога в Лізі чемпіонів стала для нього сьомим трофеєм у «Реалі». Вісім трофеїв італійський фахівець виграв із «Міланом», по три – з «Челсі» та «Баварією», по одному – з «Ювентусом» та «ПСЖ».

100 перемог у Лізі чемпіонів здобув нинішній наставник «Реала» Карло Анчелотті. Для цього йому знадобилося 178 матчів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-