Замість спарингу проведемо двосторонню гру – Петраков

Замість спарингу проведемо двосторонню гру – Петраков

Укрінформ
Тренерський штаб збірної України відмовився від контрольних матчів проти Литви, Мальти, Сан-Марино, Венесуели і кількох клубів.

Збірна України закінчить підготовку до матчу проти Шотландії двостороннім поєдинком у четвер, 26 травня. За словами головного тренера Олександра Петракова, для збірної не змогли підібрати відповідного суперника у зручні для українців дати, передає Укрінформ.

«Була можливість зіграти з двома клубами Сегунди, але я вважаю, що спаринг з цими командами, за всієї поваги до них, не дав би нам користі, та й їхати тепер у гарячу Іспанію, коли грати потрібно у Великій Британії, плюс переїзд туди-сюди — це все виснажує… Була пропозиція від збірної Литви зіграти у них матч, але на штучному полі, що нам могло зашкодити. Мальта була готова зіграти, але 27-28 травня, а це надто пізно для нас з огляду на відновлення перед поєдинком у Шотландії.

Читайте також: Збірна України з футболу не гратиме спаринги у травні - ЗМІ

Виник ще варіант з Венесуелою, але я вже на той час прийняв рішення, що краще провести двосторонню гру, в якій майже всі наші виконавці отримають до 90 хвилин навантажень, чого неможливо досягти в будь-якому контрольному матчі. Тобто варіанти були, але з тих чи інших причин вони нам не підійшли. Це моє рішення як головного тренера», - розповів Петраков.

За інформацією журналіста Ігоря Бурбаса, потенційними суперниками збірної також розглядалися збірні Мальти, Сан-Марино і турецький «Фенербахче».

26 травня збірна планувала провести товариський матч зі збірною ДР Конго, який не відбудеться через рішення бельгійської влади.

Читайте також: Збірна України відновила тренування і чекає на решту легіонерів

Проти Шотландії українці зіграють 1 червня у півфіналі плей-офф кваліфікації ЧС-2022. Переможець пари у вирішальному матчі відбору зіграє з Уельсом.

У травні головна команда країни провела три контрольні матчі проти європейських клубів, обігравши «Боруссію» Мьонхенгладбах (2:1), «Емполі» (3:1) і зігравши внічию з хорватською «Рієкою» (1:1).

Як повідомляв Укрінформ, вранці 24 лютого росія розпочала ракетні обстріли українських міст, а потім розпочала масштабне вторгнення. Війна проти росії продовжується вже 90-й день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-