Ексросійський журналіст: Путін - це щур, якого загнали в кут

Ексросійський журналіст: Путін - це щур, якого загнали в кут

Укрінформ
Андрій Скворцов вже майже 10 років живе в Іспанії, а до цього 15 років працював у російських спортивних виданнях.

У окупантів немає шансів закріпитися в Україні, бо їх політика і кроки – це марні спроби створити новий СРСР – вважає колишній російський спортивний журналіст Андрій Скворцов, передає Укрінформ.

«Що насамперед роблять загарбники на нових місцях? Відновлюють символи так званої «радянської влади» - пам'ятники лисому дегенерату-сифілітику, становлять прапори давно вже неіснуючої країни-монстра.

Невипадково ж їх новим символом-фетишем стало зображення божевільної бабусі з цим прапором у руках. Поруч було б непогано ще й пісню будку, яку як трофей вони відвозили, поставити. І композицію "перлина маслом" можна буде вважати завершеною.

Читайте також: Шевченко відновить тренерську кар’єру лише після війни

Ну а останнє, що бачив: селу Микільське на Донеччині повернули його совдепівську назву - Володарську, на честь видного більшовика та «полум'яного революціонера». Ознайомитися з ним та його діями можна у відкритих джерелах.

У нас в Іспанії на ТБ щодня, на всіх каналах новини про війну – деякі особливо життєрадісні іспанці не витримують психологічно такого навантаження. Це все тисне і дуже дико тисне на мозок - так, що навіть я, по дорозі в спортзал, бар, магазин або на море, дивлячись на всю цю красу, дивлячись на свій будинок, проектую ситуацію на себе – ну а раптом долетить та прилетить? Раптом щур Путін, загнаний у кут, «натисне на кнопку».

В останні тижні на першому місці Маріуполь... І я щоразу думаю: «Але ж добре, що Прокопенко (Віктор Прокопенко народився в Маріуполі, тренував одеський «Чорноморець» і донецький «Шахтар») цього не бачить». Я навіть не намагаюся уявити собі і не хочу уявляти, щоб він сказав. Тільки один момент згадаю... Щось про Волгоград зайшлося, і не про футбол... Зробив він паузу і сказав: «Звіряче місто». Я, звичайно, розумів, чому - там теж чимала частина мого життя пройшла як-не-як. Але все ж таки перепитав: «Що, мені так і написати?» - «Так і напиши».

Якщо хтось раптом не знає, зятя у Прокопенка вбили у Волгограді через «комерційні питання». За півтори тисячі доларів.

Читайте також: Петраков: Я - перший тренер, який готує збірну в умовах війни

І ще один момент: якось у 90-х (я тоді нескінченно далекий був від будь-якої журналістики) підійшов до нього в підтрибунному приміщенні після матчу на стадіоні «Торпедо». Не повірите... за автографом (соромився свого часу взяти, адже він у Волгограді кінця 80-х був для нас, що дивилися на нього з боку, як небожитель... хоча, напевно, просто був першим у місті «європейцем») . Чомусь при мені виявився старий совдепівський закордонний паспорт, у ньому він мені й розписався (пересвідчившись, що він недійсний).

Ну а в паспорті тому також стояла віза до Фінляндії і та сама «виїзна віза» - штамп «Виїзд дозволений». «Все повернеться, обов'язково знову повернеться» - туди, за поребрик: і виїзні візи, і доноси, і «трійки» без суду та слідства, і табори, і смертна кара. СРСР-2.0. «Звали? – Зустрічайте», - розповів Скворцов в інтерв’ю українському сайту Чемпіон.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 24 лютого росія розпочала ракетні обстріли українських міст, а потім розпочала масштабне вторгнення. Війна проти росії продовжується вже 75-й день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-