«Шахтар» отримав пряму путівку в групу Ліги чемпіонів

«Шахтар» отримав пряму путівку в групу Ліги чемпіонів

Укрінформ
Це сталося завдяки проходу «Ліверпуля» у фінал цьогорічного турніру та відстороненню російських команд від єврокубків.

Донецький «Шахтар» офіційно отримав пряму путівку до групового раунду Ліги чемпіонів-2022/23 як лідер сезону УПЛ, що достроково завершили через військову агресію рф проти України, передає Укрінформ.

Це стало відомо після того, як іспанський «Вільярреал» програв «Ліверпулю» (0:2 та 2:3) у півфіналі ЛЧ 2021/22.

Читайте також: Можливо, це був мій останній день як тренера «Шахтаря» - Де Дзербі

Поточний розіграш ЛЧ виграє хтось із трійки: «Ліверпуль», «Ман Сіті» або «Реал». Всі вони вже відібралися в ЛЧ-2022/23 через високі місця в національних чемпіонатах. Таким чином, з'явилася одна вакансія в груповому раунді ЛЧ, яку тримають для переможця торішнього турніру.

Ця вакансія дістається країні, яка перебуває в рейтингу найвище, але ще не має путівки до групового раунду ЛЧ. Саме Україна розташована на 12-й позиції в таблиці коефіцієнтів УЄФА 2021.

Читайте також: УАФ затвердив рішення про дострокове завершення сезону УПЛ-2021/2022

Від України можуть виступити 5 команд у наступному євросезоні. «Шахтар» вже у групі ЛЧ. Київське «Динамо» має стартувати з 2-го кваліфікаційного раунду (Q2) Ліги чемпіонів. «Дніпро-1» виступить у Q4 Ліги Європи (якщо програє – перейде до групи Ліги конференцій). У Лізі конференцій отримали право грати луганська «Зоря» (починаючи з Q3) та полтавська «Ворскла» (Q2).

Як повідомляв Укрінформ, вранці 24 лютого росія розпочала ракетні обстріли українських міст, а потім розпочала масштабне вторгнення. Війна проти росії продовжується вже 70-й день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-