Упродовж двох тижнів ми завезли допомоги на 2 мільйони гривень – Степаненко

Упродовж двох тижнів ми завезли допомоги на 2 мільйони гривень – Степаненко

Укрінформ
«Наприклад, нашим хлопцям у якомусь місті потрібні бронежилети: ми їх купили, самі вночі їх перевантажили, і віддали людині, яка знає, куди їх відвезти».

Український футболіст «Шахтаря» Тарас Степаненко розповів про допомогу армії та Україні, передає Укрінформ.

«Ми з хлопцями вирішили, що повинні допомагати гуманітарною допомогою, одягати наших бійців, щоб вони були екіпіровані та готові до будь-якої військової ситуації. Усі футболісти допомагають: і хлопці, які закордоном, і хлопці, які в Україні.

Ми написали до групи збірної. Відгукнулися я, Сергій Кривцов, Сергій Сидорчук, Микола Шапаренко, Жора Бущан, Микола Матвієнко, Олександр Зубков та Артем Шабанов. Ми склалися грошима і почали купувати бронежилети, тепловізори, аптечки.

Читайте також: Зозуля, Бущан, Шапаренко та Чеберко допомогли лікарні Мечникова у Дніпрі

У кожного є знайомі у різних галузях, і кожен допомагає. Неофіційно, але яка різниця – головне, що воно дійде куди треба. У нас є гурт, ми списуємося. Наприклад, нашим хлопцям у якомусь місті потрібні бронежилети: ми їх купили, самі вночі їх перевантажили, і віддали людині, яка знає, куди їх відвезти.

Зараз із гуманітарною допомогою набагато легше. Є хаби у різних країнах. В Італії організував хаб Ярослав Попович, досить відомий велосипедист. На мене вийшли, сказали, що треба оплачувати дорогу – ми взялися. А з військовим обмундируванням важче, звісно. Шукати шляхи доводиться, але впораємося. Із тепловізорами допомагав Юра Запісоцький, генеральний секретар УАФ.

Читайте також: У Львові провели ЗСУ Cup на підтримку нашої армії

Упродовж двох тижнів ми завезли допомоги на близько 2 мільйонів гривень. Якісь партії ми купуємо, а якісь передають. Наприклад, Олександр Зінченко познайомив із хлопцем, який передає військові аптечки. Я так розумію, він працює у «Манчестер Сіті». Запитів багато, але ми намагаємось точково допомагати», – сказав Степаненко.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 24 лютого росія розпочала ракетні обстріли українських міст, а потім розпочала масштабне вторгнення. Війна проти росії продовжується вже 38-й день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-